Guvernul va aproba, in sedinta de vineri, un proiect de hotarare pentru stabilirea salariului minim brut pe tara garantat in plata, potrivit Agerpres.

UPDATE:

Guvernul a aprobat astazi majorarea cu 9% a salariului minim brut pe economie de la 1 ianuarie si cu 23,6% pentru cei cu studii superioare. Executivul a renuntat astfel la majorarea salariului minim brut si pentru romanii cu o vechime in munca de minimum 15 ani, asa cum era proiectul initial.

Stire initiala:

Joi, premierul Viorica Dancila a declarat ca in privinta salariului minim diferentiat Guvernul va lua in calcul doar studiile si nu se va raporta la vechimea in munca. "Pe salariul minim diferentiat singurul lucru pe care-l luam in calcul sunt studiile, nu ne vom referi la vechime", spunea Viorica Dancila.

Salariul minim creste, de la 1 ianuarie 2019, la 2.350 lei pentru personalul incadrat pe functii care necesita studii superioare si care are cel putin un an vechime in domeniul acestor studii, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern publicat de Consiliul Economic si Social.

Pe agenda de vineri a sedintei Guvernului se afla si un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea OUG 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, privind programul Start Up Nation.

Un alt proiect de ordonanta de urgenta aflat pe masa Executivului vizeaza modificarea si completarea unor acte normative, precum si prorogarea unor termene si se refera la prelungirea termenului de acordare a voucherelor de vacanta cu inca doi ani.

Executivul va adopta, de asemenea, un proiect de lege pentru modificarea si completarea OUG 1/1999 privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta.

Totodata, va fi aprobat si un proiect privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante.

In sedinta se va discuta si despre rechemarea si numirea unui consul general. Este vorba despre consulul general de la Sevilla, din Spania, al carui mandat a ajuns la final.

Sursa foto: Alex Tudor | Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri