Dancila spune ca nu asculta de Ludovic Orban si va majora salariul minim cu 100 de lei

Viorica Dancila a declarat ca Executivul va majora salariul minim cu 100 de lei, prin hotarare de Guvern, precizand ca nu asculta de vocea lui Ludovic Orban care o someaza sa nu ia aceasta masura, ci de cea a oamenilor care au nevoie de sprijin si de solidaritate, noteaza ziare.com.

"Inca o data, ceea ce face domnul Orban este incalificabil. A reusit astazi (joi - n.red.) sa socheze o tara intreaga cand a somat actualul Guvern sa nu creasca salariul minim si a amenintat ca daca o vom face, va modifica hotararea de Guvern. Ma intreb cat poate sa ii urasca pe romani, daca o masura pe care oamenii o asteapta reprezinta un pericol pentru domnul Orban? Nu m-a sunat si nu ascult de ceea ce someaza domnul Orban. Eu ascult doar vocea oamenilor care au nevoie de sprijin si au nevoie de solidaritate", a explicat Dancila, joi seara, la Romania TV.

Intrebata daca va fi majorata valoarea salariului minim prin hotarare de Guvern, premierul interimar a replicat: "Categoric da. Pentru ca am promis ca vom lua masuri pentru romani si asa vom face".

Ludovic Orban a declarat joi, la Parlament, dupa ce liberalii au depus la Secretariatul Parlamentului lista ministrilor si programul de guvernare al PNL, ca va modifica hotararea de guvern a celor de la PSD.

"Ii somez sa nu adopte nicio hotarare, nu au capacitatea de a adopta o astfel de hotarare, care are un impact economic important, care are un impact asupra mediului de afaceri si care are consecinte bugetare. Acest Guvern nu are dreptul legal de a adopta o astfel de hotarare de Guvern. Daca, totusi, vor vrea sa adopte o astfel de hotarare de guvern, o vom modifica", a precizat

Citeste si:
Viorica Dăncilă și Carmen Dan nu au mai prins "lotul" PSD pentru...
Viorica Dăncilă și Carmen Dan...

In prezent salariul minim brut este de 2.080 lei. Persoanele cu facultate care au cel putin un an vechime in munca in domeniul studiilor superioare au un salariu minim brut de 2.350 lei lunar.

Potrivit programului de guvernare al PSD, "salariul minim net va creste anual cu 100 lei, astfel incat in 2020 acesta sa fie mai mare decat echivalentul a 300 euro".

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri