Obiectivul Guvernului Orban este ca proiectul de hotarare privind stabilirea salariului minim sa fie inaintat in dezbatere si adoptat pana la sfarsitul lunii noiembrie, a declarat seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca.

"Premierul a avut o intalnire cu ministrul Finantelor, Florin Citu, si cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru. A fost analizata propunerea fostului Guvern si s-au evaluat consecintele pe mai multe planuri privind impactul acestei cresteri a salariului minim pentru mediul economic, pentru sectorul public si in continuare se vor face analize la nivelul modului in care o astfel de masura trebuie aplicata fara a afecta profitabilitatea companiilor si fara a determina costuri care nu pot fi suportate de mediul privat, in anul urmator. (...) O decizie privind salariul minim pe economie va fi luata dupa consultarea partenerilor sociali, a patronatelor, a sindicatelor si obiectivul Guvernului Orban este ca acest proiect de hotarare de Guvern sa fie inaintat in dezbatere si adoptat pana la sfarsitul lunii noiembrie", a spus Danca, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

El a adaugat ca principalele directii de analiza pentru stabilirea nivelului salariului minim pentru anul 2020 vor avea in vedere o serie de indicatori obiectivi, legati de activitatea economica, care sa raspunda, pe de o parte, nevoii de a creste nivelul salariului minim, de a creste puterea de cumparare a romanilor, iar, pe de alta parte, sa nu afecteze activitatea economica in mediul privat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Salariul minim, "bomba cu ceas" aruncata de PSD inainte de plecare