Obiectivul Guvernului Orban este ca proiectul de hotarare privind stabilirea salariului minim sa fie inaintat in dezbatere si adoptat pana la sfarsitul lunii noiembrie, a declarat seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca.

"Premierul a avut o intalnire cu ministrul Finantelor, Florin Citu, si cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru. A fost analizata propunerea fostului Guvern si s-au evaluat consecintele pe mai multe planuri privind impactul acestei cresteri a salariului minim pentru mediul economic, pentru sectorul public si in continuare se vor face analize la nivelul modului in care o astfel de masura trebuie aplicata fara a afecta profitabilitatea companiilor si fara a determina costuri care nu pot fi suportate de mediul privat, in anul urmator. (...) O decizie privind salariul minim pe economie va fi luata dupa consultarea partenerilor sociali, a patronatelor, a sindicatelor si obiectivul Guvernului Orban este ca acest proiect de hotarare de Guvern sa fie inaintat in dezbatere si adoptat pana la sfarsitul lunii noiembrie", a spus Danca, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

El a adaugat ca principalele directii de analiza pentru stabilirea nivelului salariului minim pentru anul 2020 vor avea in vedere o serie de indicatori obiectivi, legati de activitatea economica, care sa raspunda, pe de o parte, nevoii de a creste nivelul salariului minim, de a creste puterea de cumparare a romanilor, iar, pe de alta parte, sa nu afecteze activitatea economica in mediul privat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri