Cresterea economica a Romaniei se vede si in business-ul din turism, sustine Javier Garcia del Valle, potrivit caruia grupul Happy Tour a inregistrat vanzari de 50 milioane de euro in 2016, in crestere cu 10%. Cresterea se bazeaza si pe faptul ca astazi calatoriile nu mai sunt un lux si oricine are nevoie de deplasari sau de o vacanta.

“Vedem in business cresterea economica a Romaniei. Este un semn bun. Cresterea salariului minim si scaderea TVA chiar s-au vazut in consum”, spune Javier Garcia del Valle. Compania isi bazeaza activitatea in mare parte, 70%, pe turismul de afaceri, pentru care are printre clienti firme din banking, telecom, pharma, electricitate.

CEO-ul Happy Tour subliniaza ca 2016 a fost un an “fantastic”, atat in privinta veniturilor, cat si in privinta investitiilor: grupul a deschis un birou in Istanbul, in martie anul trecut, cu 12 angajati si activitate exclusiv pe turism de afaceri, sub brandul comercial FCM Travel Solution.

Mi-ar placea sa avem o companie aeriana locala puternica.

Revenind la ce a generat cresterea afacerii Happy Tour, CEO-ul companiei sustine ca "economia este stabila si performeaza. An de an, Romania este lider in cresterea PIB in Uniunea Europeana. Calatoriile nu mai sunt un lux, toata lumea calatoreste astazi. Este adevarat ca preturile devin tot mai populare, adica vedem tot mai mult scaderi de pret, vedem ca tot mai multe companii aeriene low-cost vin aici, dar asta nu este neaparat bine pentru tara. Sincer, mi-ar placea sa avem o companie aeriana locala puternica. O astfel de companie creeaza un alt tip de piata, de produse in tara. Sunt fericit sa vad cresterea adusa de Blue Air”, a spus Javier, punctand ca e regretabila situatia in care se afla Tarom si apreciaza modelul de business al companiilor low-cost care s-au dovedit a fi profitabile.

Happy Tour este sustinut de fondul de investitii spaniol GED, pentru care Javier Garcia del Valle prevede o iesire din business "cat de curand". Intrebat cat timp va mai investi GED in Happy Tour Group, CEO-ul spune ca "un grup de private equity va dori sa iasa din busiess intr-o zi. Noi nu suntem 100% pregatiti pentru acest exit, dar se va intampla, poate chiar foarte curand. GED a inceput sa investeaza in 2007 in Happy Tour si ideea era sa stea 3-4 ani si acum suntem in 2017. Asa ca ei au in plan sa iasa pentru ca asa functioneaza business-ul. Am sentimentul ca acest moment se va apropia tot mai mult", spune directorul companiei.

Javier sustine ca nu vor mai fi deschise noi puncte de lucru in Romania, nici macar in Bucuresti. “Planul de business este sa crestem organic”. Nu este dorinta noastra (sa deschidem) intrucat acel moment se apropie (iesirea GED din business).

Happy Tour Romania are cinci sedii agentii in Europa, din care 3 in Romania, 1 Turcia si 1 in Bulgaria, insa intreaga retea are un numar total de 87 de puncte de lucru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri