Guvernul Romaniei ar putea acorda ajutoare de stat celor care investesc in judetele din Moldova

Guvernul ar putea acorda ajutoare de stat investitorilor care vin in judetele din zona Moldovei, a declarat premierul Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, regiunea de nord-est nu se poate dezvolta fara investitii, iar din acest motiv oamenii de afaceri interesati sa investeasca in Romania vor fi invitati sa analizeze realizarea de investitii in aceasta regiune, scrie Agerpres.

"Nu se poate dezvoltare fara investitii. Orice investitor care va vrea sa investeasca in Romania va fi invitat de noi sa analizeze si investitia posibila intr-unul dintre judetele Moldovei. Mai mult decat atat, avem un instrument prin care putem sa determinam aceasta locare a unor investitii, care se numeste instrumentul ajutorului de stat, prin care vom asigura un ajutor de stat mai mare pentru investitorii care vor investi in Moldova, astfel incat sa ne asiguram ca vor alege acea locatie", a afirmat Orban, prezent la manifestarile dedicate Unirii Principatelor Romane.

Seful Executivului a precizat ca o astfel de masura va fi luata in contextul in care "Moldova a fost nedreptatita in ultimii 20-25 de ani".

"Daca analizam investitiile realizate in Moldova, vom vedea ca resursele alocate Moldovei din bugetul central nu au fost niciodata suficiente pentru a asigura dezvoltarea Moldovei. Obiectivul nostru principal este acela de a pune bazele unor investitii serioase in Moldova", a adaugat Ludovic Orban.

Citeste si:
Germania anunță ajutoare de stat mai puţin generoase pentru firme,...
Germania anunță ajutoare de...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri