Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) anunţă realocarea sumei de aproximativ 900 de milioane de euro către industriile afectate de criza provocată de pandemia COVID-19, scrie Agerpres.

"În aceste momente dificile, BSTDB salută eforturile pe care statele noastre membre le depun pentru a împiedica răspândirea coronavirusului şi a reduce impactul negativ pe care acesta îl are asupra vieţilor oamenilor, societăţilor şi asupra activităţii economice. BSTDB se angajează să depună toate eforturile pentru a-şi sprijini în continuare clienţii şi ţările membre. Banca intenţionează să îşi reorienteze finanţarea de aproximativ 900 de milioane de euro, planificată pentru noi operaţiuni în 2020, pentru a ajuta sectoarele şi industriile cele mai afectate în criza provocată de infecţia COVID-19", se arată într-un comunicat al instituţiei bancare, transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, atât întreprinderile mici şi mijlocii, cât şi municipalităţile, companiile de producţie, de utilităţi şi a celor farmaceutice care se află în prima linie a luptei împotriva COVID-19 vor fi ajutate de către specialiştii Băncii pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre prin servicii suplimentare de asistenţă tehnică.

"În condiţiile actuale critice şi ale schimbărilor de percepţie a pieţei privind riscurile şi lichiditatea, Banca va continua să ajute întreprinderile mici şi mijlocii, cel mai vulnerabil segment de companii, şi să ofere sprijinul de care ţările membre şi întreprinderile noastre au nevoie. Vom oferi asistenţă tehnică suplimentară clienţilor afectaţi pentru a facilita pregătirea proiectelor, inclusiv planuri de afaceri, studii de fezabilitate, evaluări ale impactului asupra mediului etc. Banca se va concentra pe asistenţa acordată municipalităţilor, companiilor de producţie, de utilităţi şi a celor farmaceutice care se află în prima linie a luptei împotriva COVID-19", notează banca.

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre este o instituţie financiară internaţională înfiinţată de 11 state din zona Mării Negre: Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia şi Ucraina.

Sediul central al băncii este în Salonic (Grecia), iar scopul instituţiei îl reprezintă sprijinirea dezvoltării economice şi cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri şi garanţii pentru proiecte şi prin finanţări comerciale în sectoarele publice şi private din ţările membre.

Capitalul autorizat al BSTDB este de 3,45 miliarde de euro. Banca beneficiază de un rating pe termen lung "A-" acordat de Standard and Poor's (S&P) şi "A2" acordat de Moody's.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri