Circa 70% din achizițiile realizate în ultimele două săptămâni de instituțiile de stat sunt legate de coronavirus – măști de protecție, aparatură medicală, computere pentru spitale. O pondere mare rămân, din păcate, achiziții directe cel puțin nepotrivite într-o perioadă de pandemie – luminițe și accesorii pentru Paște, organizare de excursii pentru elevi în condițiile în care nu ai voie să formezi grupuri de oameni, dar și cursuri de coregrafie pentru dansuri populare, terenuri de sport și, bineînțeles, flori.

Peste 99.000 de lei pentru lucrări ”construcții diverse biserica Nisipari” - unul dintre contractele extrem de inoportune în această perioadă. Achiziția a avut loc în Județul Constanța, Comuna Castelu.

Tot în domeniul bisericilor se încadrează și achiziția în valoare de 448.000 de lei din Maramureș, județ carantinat în prezent.

Citeste si:
Crește numărul persoanelor carantinate în Suceava: +1052 în...
Coronavirus | Crește numărul...

O achiziție de valoare scăzută, dar, la fel, intr-o perioadă nepotrivită - aranjamente florale pentru Curtea Constituțională a României.

Pe 25 martie, în plină pandemie și interdicții de socializare, o primărie cumpără ”servicii de instruire ansamblu de dansuri” în valoare de aproape 9.000 de lei.

Primăria Vedea a achiziționat servicii de...excursii școlare și educaționale, în plină pandemie.

Citeste si:
Acoperirea feţei cu mască a devenit obligatorie în judeţul Maramureş
CJSU Maramureş: Acoperirea...

O achiziție cel puțin ciudată vine de la Primăria Brănești, Ilfov - fructe exotice pentru bradul de...Crăciun! Achiziția depășește 9.000 de lei!

În Teleorman se montează locuri de joacă și ”placă alveolară din granule de cauciuc”.

La Călărași prioritatea numărul unu este construirea unui teren de sport în comuna Căscioarele. Valoarea contractului - peste 390.000 de lei!

La Suceava, oraș cu mai mulți decedați din cauza coronavirus, primăria pare că se pregătește să sărbătorească - achiziții de sute de mii de lei pentru luminițe și ornamente de Paște.

Cunoașteți și alte achiziții inutile în această perioadă? Nu ezitați să ne contactați.

Citeste si:
Sa (nu) le crape obrazul: CREME cumparate de Guvern, din bani publici
Sa (nu) le crape obrazul:...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ce spune Transgaz despre investigatia Consiliului Concurentei
Setari Cookie-uri