Parlamentul a modificat Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Salariile personalului din cardul Institutului pentru studierea problemelor minorităţilor naţionale se vor majora cu 100%, scrie Mediafax.ro.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, vineri, prin vot online, în calitate de for decizional, un proiect de lege care modifică Legea Salarizării astfel încât de luna viitoare, salariie de bază de care beneficiază personalul din cadrul Institutului pentru studierea problemelor minorităţilor naţionale se majorează cu 100%, în plină pandemie de Coronavirus.

Salariile angajaţilor din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier - I.S.C.T.R., Autorităţii Rutiere Române şi Autorităţii Navale Române,vor crește cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2019, începând cu luna mai.

Personalul din cadrul bibliotecilor naţionale sau de importanţă naţională, Bibliotecii Academiei Române, precum şi din cadrul muzeelor de importanţă naţională vor primi un avans de 30% la salarii, începând cu luna august a acestui an.

Textul a fost publicat în Monitorul Oficial, iar legea va intra în vigoare din 9 aprilie.

Citeste si:
Parlamentul a decis instituirea stării de alertă pentru următoarea...
Parlamentul a decis...

Sursa foto: MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Și festivalul Summer Well se anulează din cauza pandemiei
Setari Cookie-uri