Ludovic Orban: Guvernul va asigura resursele financiare pentru pensii, salarii și investiții

Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul va asigura resursele financiare pentru plata pensiilor şi a salariilor, precum şi pentru susţinerea investiţiilor, subliniind că toate analizele specialiştilor indică o revenire în 'V' a economiei după depăşirea vârfului pandemiei de COVID-19, potrivit Agerpres.

"Cu siguranţă avem ca priorităţi plata pensiilor şi vom asigura resursele financiare pentru plata pensiilor şi plata salariilor, pentru susţinerea investiţiilor, pentru toate aceste lucruri vom asigura resursele financiare", a spus Ludovic Orban, joi, la finalul vizitei pe care a efectuat-o la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino".

Premierul a adăugat că "toată gândirea" la nivel guvernamental este pentru "o revenire" în plan economic.

"Toate analizele specialiştilor indică, practic, o evoluţie în 'V' a economiei. După o scădere care este destul de bruscă şi de mare, după depăşirea vârfului epidemiei, există o prognoză de creştere destul de rapidă, de recreştere economică. Dacă vă uitaţi în prognoze, indiferent cine face aceste prognoze, indică o scădere economică pe anul ăsta în România şi o creştere economică pe anul viitor care variază între 4,1 şi 6,1 pe 2021", a mai spus Orban.

Ludovic Orban: Șomajul tehnic pentru bugetari nu mai e de actualitate

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi dimineață că șomajul tehnic pentru bugetari nu mai este de actualitate, deoarece România se apropie de finalul stării de urgență, scrie Digi24.

Ludovic Orban a fost întrebat după vizita la Institutul Cantacuzino ce se mai întâmplă cu proiectul intrării în șomaj tehnic, iar răspunsul premierului a fost că „nu mai este de actualitate”.

Rugat să precizeze motivul, premierul a răspuns: „Pentru că ne apropiem de finalul stării de urgență”.

Citeste si:
Orban, despre protestatarii ”fără botniță”: Unii parcă nu își...
Orban, despre protestatarii...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri