Orban, despre majorarea pensiilor cu 14%: Atât se poate, cine promite mai mult MINTE

Ludovic Orban a îndemnat pensionarii din România să înțeleagă faptul că pentru a crește orice venit, statul are nevoie de resursele necesare, iar decizia de majorare a punctului de pensie cu 14% a fost o decizie grea, pe care guvernul PNL și-o asumă. Acesta a punctat faptul că momentan, atât se poate în ceea ce privește majorarea pensiilor, iar cine promite mai mult nu face decât să mintă.

”Criza sanitară a provocat o criză economică. Cu toate acestea, eu nu cunosc vreo altă țară europeană în care să se fi luat o decizie similară (creșterea pensiilor n.r.). Guvernul va crește pensiile cu un procent consistent, de 14%. Această creștere va fi trecută în cuprinsul ordonanței de urgență privind rectificarea bugetară. Este o creltere extrem de mare pe car ene angajăm să o putem finanța”, precizează Ludovic Orban.

Orban atrage atenția asupra faptului că orice creștere făcută fără a se ține cont de evoluția economiei și de capacitatea acesteia de a o acoperi, se va întoarce împotriva pensionarilor și a întregii societăți, deoarce România nu va mai avea acces la finanțări cu costuri minime pentru a putea asigura resursele financiare necesare cheltuielilor pe care le are statul.

”De 4 luni este un adevărat dezmăț în Parlamentul României în materie de legi care generează noi cheltuieli pentru bugetul de stat. Ne-am luptat pe toate căile să impiedicăm astfel de decizii, dar din păcate multe au fost adoptate și ele nu fac decât să crească nota de plată”, a adăugat Orban.

Citeste si:
Ludovic Orban: Interzicem organizaţiilor PNL să se alieze cu PSD
Ludovic Orban: Interzicem...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri