Orban anunță creșterea pensiilor abia anul viitor

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022.

"Punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022", a spus Orban, la Parlament, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

„Există o decizie luată”, a precizat liderul PNL. La baza creșterii punctului de pensie stă formula care a existat în legea 263 și anume compensarea în proporție de 100% a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflației, și de asemenea creșterea puterii de cumpărare prin creșterea punctului de pensie cu 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie.

S-au discutat liniile mari ale construcției bugetare și am discutat și anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor. Trebuie să fim foarte corecți. Atât Comisia Europeană, cât și agențiile de rating urmăresc nu numai atingerea deficitului pe care l-am negociat, ci și evoluția deficitului structural, adică evoluția cheltuielilor pe termen lung", a mai declarat Orban.

Luna trecută, premierul Florin Cîțu declarase că nivelul costului cu pensiile în bugetul din 2021 creşte deja cu aproape 8 miliarde de lei faţă de anul trecut, ceea ce înseamnă 0,8% din PIB, a declarat luni premierul Florin Cîţu. La aceste costuri se addaugă și creșterea alocațiilor, ajungându-se la un plus în buget de 1,1% din PIB față de anul trecut

Citeste si:
#DeFaker | Cine a inventat pensiile speciale și cum arată ele acum
#DeFaker | Cine a inventat...

„Pensiile, costul cu pensiile în bugetul din 2021 creşte deja cu aproape 8 miliarde de lei faţă de anul trecut, de la majorarea de pensii de anul trecut. Aici, vă daţi seama... 8 miliarde înseamnă cam 0,8% din PIB, plus o creştere de la alocaţii, creşterea de anul trecut plus creşterea de anul acesta, încă aproape 3 miliarde, vorbim de 1,1% din PIB suplimentar faţă de ceea ce aveam anul trecut la buget, deci cheltuieli în plus faţă de anul trecut. De aici pornim construcţia bugetului anul acesta, pe legislaţia în vigoare, bineînţeles", a declarat Florin Cîţu, întrebat dacă de la 1 septembrie pensiile vor fi majorate.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri