Daniel Dăianu: Vor fi sechele ani de zile de acum înainte, economiile nu vor mai fi la fel. Privirea din avion poate liniști pe unii, dar diavolul se ascunde în detalii

Președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, a declarat la Digi24 că economia va resimți efectele pandemiei de coronavirus mult timp de acum încolo, așteptându-se la un deficit mai mare de 8,6%, cât a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

„Deja aud analiști economici, unii cu state de serviciu pe mese importante, care spun că deja suntem în post-pandemie. Pe ce lume trăim? Cum suntem în post-pandemie, când vorbim despre posibile valuri, despre sectoare economice care vor fi lovite năprasnic? Vor fi sechele ani de zile de acum înainte, economiile nu vor mai fi la fel. (...) Privirea din avion poate liniști pe unii, dar diavolul se ascunde în detalii”, avertizează președintele Consiliului Fiscal.

Daniel Dăianu crede că deficitul bugetar, pe care ministrul de Finanțe îl estimează la 8,6 la sută din PIB, s-ar putea să fie mai degrabă apropiat de 9. „Noi am câștigat, aparent, între aprilie și iunie, aveam o bătălie aparent câștigată, dar vedem că războiul nu e câștigat la noi”, a menționat Dăianu.

„Noi (...) ar trebui să venim cu picioarele pe pământ, unii dintre noi. Guvernul era obligat să facă această rectificare”, din cauza declinului economic accentuat, spune președintele Consiliului Fiscal.

Citeste si:
Dăianu: Băncile ce operează în România, să fie mult mai prietenoase...
Dăianu: Eu cred că este...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...
Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri