Măsura 3 din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin intermediul unei ordonanțe de urgență publicate anul trecut este subiectul unei investigații a Corpului de Control al Prim-Ministrului.

Florin Cîțu a precizat că după o discuție cu ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a decis că ”este imperios să se facă o investigație de către Corpul de Control al Prim-Ministrului.

”Vreau să mă asigur că acești bani ajung la firmele care au cea mai mare nevoie, în funcție de criteriile obiective prestabilite”, precizează Cîțu.

Claudiu Năsui a precizat că Măsura 3 de ajutor de stat nu își atinge scopul pentru care a fost creată, având în vedere că din cei 27.736 de aplicanți, un număr de 8.275 au aplicat pentru imobile, iar dacă se raportează doar la proiectele finanțate, cu bugetul actual sunt doar 3.580 de firme finanțate, dintre care 1.807 finanțează imobile.

”Practic mai mult din jumătate din proiectele eligibile sunt pe imobile. Nu acesta era scopul măsurii. Ea era menită să fie o măsură de ajutor în perioadă CoVid, și ajunge să finanțeze cumpărări de apartamente”, precizează Năsui.

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri anunța anul trecut lansarea etapei de înscriere în cadrul măsurii 3 “Granturi pentru investiții” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin Ordonanța de Urgență nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri