Premierul Florin Cîţu a declarat că, din datele identificate până-n acest moment, cheltuielile cu sporurile în sistemul bugetar reprezintă în jur de 600 de milioane de lei şi urmează ca, cel mai probabil luni, să fie puse în dezbatere publică modificările avute în vedere de guvernanţi pe acest subiect, înainte de aprobarea proiectului bugetului de stat de către Executiv.

Întrebat când ar putea apărea o decizie legată de sporurile bugetarilor şi mai exact de sporurile prefecţilor care sunt în continuare în plată, Cîţu a spus: "La buget bineînţeles şi multe dintre ele vor dispărea".

"Vă pot spune cât sunt sporurile, în jur de 600 de milioane de lei, ceea ce am identificat în acest moment, dar la buget veţi vedea exact cum vor arăta aceste sporuri. Eu vă spun că subvenţiile nu vor mai fi la nivelul anului trecut şi revin asupra acestui lucru. Companiile de stat cu pierderi care vor să beneficieze de subvenţii de la buget trebuie să vină cu un program de reformă, de restructurare, care să arate că pot să meargă, să fie pe profit în câţiva ani de zile. Dacă nu, nu vor primi subvenţiile şi vor trebui să se descurce cu banii pe care îi au", a declarat Florin Cîţu, la Spitalul "Dr. Carol Davila", potrivit Agerpres.

Citește și: Câți bugetari a avut România în ultimii patru ani

Fiind întrebat ce sporuri vor fi reduse sau chiar eliminate, şeful Executivului a precizat: "Vom pune în dezbatere publică înainte de a aproba bugetul aceste modificări şi le veţi vedea săptămâna viitoare, cred că luni vor fi puse în dezbatere publică cel mai rapid şi atunci putem să discutăm despre ele".

Sursa foto: Facebook/ Guvernul României

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri