Premierul Florin Cîţu susţine că, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică şi BNR, salariul mediu lunar a crescut ''mult mai rapid'' în acest an faţă de rata inflaţiei şi, ca urmare, s-a majorat puterea de cumpărare.

"Salariul mediu net lunar a crescut în 2021 mult mai rapid decât rata inflaţiei. În fiecare lună. Asta înseamnă că fiecare leu câştigat în plus de români are o valoare mai mare (cumpără mai multe bunuri). Ca să înţeleagă şi psd-iştii: aşa creşte puterea de cumpărare", a scris Cîţu, joi, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Totuși, potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS), Salariul mediu net a fost în luna mai de 3.492 lei, în scădere faţă de aprilie cu 1,9% şi în creştere faţă de mai 2020 cu 9,8%. Cele mai mari valori rămân în IT, cu o medie de 8.192 lei, iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante, de 1.850 lei În schimb, creșterea inflației a depășit așteptările specialiștilor, ajungând în mai la 3,75% și continuând să crească în raport cu lunile anterioare, spre deosebire de salariul mediu net, care a avut și scăderi.

Sursa foto: Guvernul României

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri