Un număr de 6.482 de persoane au fost încadrate în muncă în primele şase luni ale anului prin intermediul Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM) Bucureşti, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, potrivit unui comunicat remis joi de instituţie.

Din cele 6.482 de persoane care şi-au găsit locuri de muncă, 3.350 sunt de sex feminin, iar 3.132 sunt bărbaţi, scrie Agerpres.

Din total, 2.450 de persoane angajate în primele şase luni au peste 45 de ani (dintre care 737 de persoane au peste 55 ani), 2.367 de persoane au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 1.505 persoane au între 25 şi 35 de ani, iar 160 sunt tineri sub 25 de ani (dintre care 91 tineri NEET).

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care AMOFM a identificat un loc de muncă arată că cele mai multe au studii liceale (2.460 persoane), studii profesionale (1.574 persoane), 1.473 persoane fiind cu studii superioare.

Din numărul total al celor încadraţi în muncă prin intermediul AMOFM Bucureşti, 2.108 persoane (32,52%) fac parte din categoria celor greu ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AMOFM Bucureşti.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată ulterior.

Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri