Criza preţurilor în energie putea fi măcar diminuată dacă ar fi existat o comunicare între decidenţi şi mediul de business, a declarat Florin Dănescu, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), citat de Agepres.

"Dacă am asculta mediul de business înainte să luăm decizii, probabil că nu am avea foarte multe surprize din perspectivă economică. Această criză a preţurilor în energie putea fi măcar diminuată dacă ar fi fost această comunicare între decidenţii fie europeni şi de oriunde ar fi şi mediul de business. Industria bancară, cu siguranţă ar fi ştiut să tragă anumite semnale, să facă anumite analize, să transmită materiale pe care deja le deţinea. Dacă vorbim despre intermedierea financiară, despre fondurile europene, eu sunt martor să avem materiale pregătite în acest sens de peste şapte ani, pe care încercăm să le promovăm peste tot.

Există lipsa unei ştiinţe de a te folosi de cei care ştiu şi cei care fac, cei care sunt la firul ierbii. La ora actuală, noi, ca industrie bancară, suntem într-o poziţie avantajoasă acum comparativ cu trecutul. Există o relaţie de încredere mult îmbunătăţită între noi şi mediul înconjurător format fie din clientela noastră, fie din decidenţi care fac lucrurile să se mişte. Sperăm că, poate acum, avem un traseu mai bun în a transmite propunerile şi ideile noastre. Intrăm într-o situaţie de stabilitatea foarte bună, dar din perspectiva utilizării resurselor pe care le deţinem sunt aşteptări din economie să credităm mai mult, să avem o pondere mai mare când ne referim la IMM-uri", a subliniat Dănescu în cadrul Banking Forum.

Şeful ARB a atenţionat asupra faptului că reformele structurale au fost, de fiecare dată, părăsite pe fondul apariţiei diverselor crize.

"Când vorbim despre populism, înţelegem că deciziile devin tot mai importante decât resorturile economice. Traversăm astăzi o criză care este, practic, preţul acestui comportament. Se vorbeşte 99% despre politică şi 1% despre economie. Când economia îţi trage semnalul de alarmă într-o criză în care toată lumea plăteşte, dintr-o dată ne ferim şi spunem ce ar trebui să facă ceilalţi. Reformele structurale au fost de fiecare dată părăsite că au apărut diverse crize, uneori economice, uneori de altă natură. Economia nu a fost o prioritate până acum, trebuie să acceptăm acest lucru, decât atunci când public este bine să o comunicăm, suntem atenţi, vrem să ajutăm", a menţionat Florin Dănescu.

Citeste si:
Câți români au trecut de la ROBOR la IRCC și câți au cerut...
Date oficiale: Câți români au...

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri