Grupul agroalimentar francez Danone a raportat cel mai redus profit de după anul 2015. Acest lucru s-a întâmplat pe fondul creşterii preţurilor la lapte, ambalaje şi transport, ceea ce ilustrează provocările cu care se confruntă directorul general Antoine De Saint-Affrique în relansarea celui mai mare producător mondial de iaurt, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.

Profitul net al Danone a scăzut anul trecut cu 1,9%, până la 1,9 miliarde de euro, chiar dacă vânzările grupului au crescut cu 2,8%, până la 24,3 miliarde de euro. De asemenea, marja operaţională a scăzut până la 13,7% în 2021, de la 14% în 2020 şi 15,2% în 2019.

Danone nu a oferit prognoze cu privire la performanţele sale în 2022. Directorul general Antoine De Saint-Affrique, aflat la conducerea Danone din luna septembrie 2021, va prezenta investitorilor noua strategie a companiei în data de 8 martie.

Producătorul iaurtului Activia a fost nevoit să implementeze cea mai importantă majorare a preţurilor din ultimii şapte ani pentru a contracara efectele inflaţiei. Companiile de aliment şi băuturi sunt afectate de creşterea costurilor şi au avertizat că aceste creşteri vor afecta profitabilitatea lor. Producătorul de bunuri de larg consum Unilever Plc a anunţat că va dura doi ani până când marjele sale îşi vor reveni iar producătorul de bere Heineken a avertizat că cea mai gravă inflaţie din ultimul deceniu afectează bugetele consumatorilor.

Grupul Danone a demarat investiţia în România în 1996, prin achiziţia fostei unităţi Mioriţa Fundeni. Începând din 2013, Danone România a devenit centrul regiunii Europei de Sud-Est, care include România, Bulgaria, Grecia şi ţările Adriatice, servind o piaţă potenţială de peste 60 de milioane de consumatori.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri