Rusia reduce cu 20% consumul de gaze către Europa. Compania rusă Gazprom a redus, "din motive tehnice", furnizarea de gaze către Germania la a cincea parte din capacitatea gazoductului Nord Stream, conform datelor publicate de operatorul infrastructurii pe pagina web, relatează agenţia EFE, citate de Agerpres.

Reducerea fluxului de gaze a început în această dimineață, și, conform companiei de gaze, volumul zilnic ce va fi furnizat prin Nord Stream va fi de 33 milioane metri cubi.

Preţurile de referinţă în Europa la gaze naturale au crescut până aproape de recordul absolut atins în luna martie, după ce grupul rus Gazprom a anunţat o nouă reducere a livrărilor prin gazoductul Nord Stream, informează AFP, citat de Agerpres.

Barilul de ţiţei Brent din Marea Nordului cu livrare în luna septembrie s-a apreciat cu 1,45%, până la 106,67 dolari. Barilul de ţiţei american West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în luna septembrie s-a apreciat cu 1,73% până la 98,37 dolari.

Grupul rus Gazprom a anunţat că, din cauza necesităţii efectuării unor lucrări de mentenanţă la o turbină, începând de miercuri livrările de gaze ruseşti spre Europa via gazoductul Nord Stream vor fi reduse la 33 de milioane de meri cubi pe zi, adică la aproximativ 20% din capacitatea conductei.

Această nouă reducere a livrărilor de gaze ruseşti vine într-un moment în care ţările europene se străduiesc să îşi refacă rezervele înainte de venirea iernii.

Rusia a fost responsabilă anul trecut pentru aproximativ 40% din importurile de gaze ale Uniunii Europene.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri