Preşedintele rus Vladimir Putin a promis o livrare rapidă de gaze către Uniunea Europeană prin noua conductă Nord Stream-2 de îndată ce funcţionarea gazoductului care leagă Rusia de Germania prin Marea Baltică va aprobată de autoritatea de reglementare germană.

Putin a declarat că gazele naturale ar urma să ajungă în UE în decurs de 24 de ore de la aprobarea de către Agenţia Federală a Reţelelor din Germania (BNetzA), care reglementează electricitatea, gazele, telecomunicaţiile etc., a scris Agerpres, citând agenția dpa.

Gazoductul Nord Stream 2, care leagă portul rusesc Vîborg de portul german Greifswald, cu două ramuri de aproximativ 1.200 de kilometri lungime, a fost finalizat în septembrie.
Citește și: De ce au explodat prețurile la energie și ce măsuri de avarie adoptă statele UE
Prima linie a conductei a fost deja umplută cu gaze, a afirmat preşedintele Vladimir Putin în cursul unei reuniuni a Clubului de discuţii de la Valdai, joi, la Soci - staţiune celebră pe malul rusesc al Mării Negre - iar a doua ar putea fi completată până la sfârşitul lunii decembrie, a adăugat el.

Autoritatea de reglementare din Germania are timp până la începutul lunii ianuarie să decidă dacă autorizează exploatarea gazoductului, care ar urma să furnizeze până la 55 de miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an din Rusia.

Kremlinul a cerut Germaniei să aprobe rapid Nord Stream 2, argumentând că aceasta va contribui la reducerea deficitului de gaze naturale cu care se confruntă Europa şi creşterea preţurilor la energie.

Citește și: Ce înseamnă liberalizarea pieței de energie și cum poți profita de pe urma ei

Unele state membre ale UE au acuzat gigantul rus de gaze Gazprom de diminuarea livrărilor de gaze, contribuind astfel la creşterea preţurilor la gaze pe piaţa internaţională.

Criticii Gazprom suspectează că gigantul energetic nu a răspuns la cererea europeană de a creşte volumul livrărilor de gaze pentru a forţa punerea în funcţiune a Nord Stream 2, deţinută în proporţie de 51% de Gazprom. Partea rusă a negat în mod repetat aceste acuzaţii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri