Podul de peste Dunăre, de la Brăila care va face legătura între județele Brăila și Tulcea se apropie cu pași mici, dar siguri, mai aproape de realitate. Deși impresionantă construcție ar trebui finalizată până la finalul acestui an, Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor spune că la fața locului, situația nu se prezintă la fel.

„Am făcut o vizită neanunțată la șantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, pentru a verifica dacă promisiunea antreprenorului cu privire la darea în trafic în luna decembrie 2022 a acestui obiectiv, este susținută și de realitatea din teren. Stadiul șantierului, mobilizarea de oameni, utilaje și resurse din șantier nu confirmă susținerile repetate ale asocierii de antreprenori cu privire la finalizarea lucrărilor în luna decembrie atât a podului, cât și a primei etape a drumurilor de legătură”, a scris Irinel Ionel Scriosteanu, pe pagina sa de Facebook.

Oficialul guvernamental susține că antreprenorul principal a promis că va comunica un grafic de lucru detaliat pe zile, până la finalul lui 2022, care să cuprindă necesarul și mobilizarea de resurse (umane, materiale și logistice), astfel încât să demonstreze tehnic posibilitatea de a se pune în circulație podul și prima etapă a drumurilor de legătură, în luna decembrie.

Irinel Ionel Scriosteanu a mai adăugat că va solicita Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) prezența zilnică a responsabililor de acest proiect în șantier, pentru a avea o monitorizare permanentă a resurselor asumate și mobilizate în teren. Secretarul de stat susține necesitatea existenței unei comunicări săptămânale a situației de pe șantierul de la Podul suspendat de peste Dunăre.

Cine construiește podul suspendat de peste Dunăre, de la Brăila

Contractul pentru construcția Podului suspendat de peste Dunăre a fost semnat pe 15.04.2021 cu UMB (compania condusă de antreprenorul Dorinel Umbrărescu) pentru aproximativ 371 milioane lei fără TVA, cu perioadă de proiectare 10 luni și alte 24 de execuție și o garanție de 10 ani. Ordinul de începere aferent proiectării a venit pe 01.07.2021, iar primele utilaje au intrat în teren la început de octombrie.

Iată cum arăta Podul suspendat de peste Dunăre la data de 18 septembrie 2022.

Sursa video: YuTube /Raducu P Drum

Podul suspendat care se construiește la Brăila este una dintre cele mai mari investiții din infrastructura românească. Construcția impresionantă va face legătura între județele Brăila și Tulcea și va reprezenta un important punct strategic pentru țara noastră. Podul va fi al treilea ca dimensiune de pe continentul european. Investiția se ridică la 363 de milioane de euro.

Sursa foto: captură video / Facebook (CNAIR)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri