China a raportat pentru a cincea zi consecutiv un număr record de cazuri COVID-19 pentru data de 27 noiembrie, când s-au înregistrat 40.347 de noi infectări, din care 3.822 au fost simptomatice şi 36.525 asimptomatice, a anunţat luni Comisia Naţională pentru Sănătate de la Beijing.

Bilanţul din ziua precedentă a fost de 39.791 de cazuri noi - 3.709 simptomatice şi 36.082 asimptomatice, întrucât China contorizează separat cele două tipuri de îmbolnăviri. Excluzând infecţiile importate, China a raportat 40.052 de noi cazuri cu transmitere locală, dintre care 3.748 au fost simptomatice şi 36.304 asimptomatice, un bilanţ mai mare decât cele 39.506 de cazuri înregistrate în ziua precedentă.

Nu au fost înregistrate decese, spre deosebire de ziua anterioară când a fost înregistrat un deces, bilanţul victimelor de la debutul pandemiei fiind de 5.233. Până pe 27 noiembrie, în China continentală au fost confirmate 311.624 de cazuri simptomatice.

Numărul ridicat al infectărilor survine pe fundalul ciocnirilor produse duminică noapte între sute de demonstranţi şi poliţia din Shanghai, după ce protestele faţă de restricţiile stricte împotriva COVID-19 s-au extins în mai multe oraşe din ţară.

Metropolele Guangzhou şi Chongqing, unde s-au înregistrat mii de cazuri de COVID-19, depun eforturi pentru a ţine focarele sub control, în timp ce sute de infectări au fost raportate în mai multe oraşe de pe teritoriul ţării, duminică.

Prețul petrolului, la cel mai redus nivel din 2022

Cotaţia petrolului a coborât luni la cel mai redus nivel din acest an, după ce protestele faţă de restricţiile impuse de autorităţile chineze pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19 au generat îngrijorări cu privire la evoluţia cererii de carburant în cel mai mare importator mondial de ţiţei, transmite Reuters.

În jurul orei 7:31 GMT, cotaţia barilului de ţiţei Brent era în scădere cu 2,43 dolari sau 2,9%, 81,20 dolari, după ce anterior a coborât cu peste 3%, până la 80,61 dolari, cea mai redusă cotaţie înregistrată după data de 4 ianuarie.

În ceea ce priveşte barilul de ţiţei West Texas Intermediate (WTI), cotaţia a scăzut cu 2,16 dolari, sau 2,8%, până la 74,12 dolari, după ce anterior a coborât până la 73,60 dolari, cel mai redus nivel înregistrat după data de 22 decembrie 2021.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri