Ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi omologul său din Emiratele Arabe Unite, Suhail Mohamed Al Mazrouei, au semnat luni un memorandum de înţelegere în domeniul energiei, care deschide noi căi de cooperare în acest sector.

"Alături de preşedintele României, Klaus Iohannis, şi de colegii mei ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, precum şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca, am participat astăzi la întâlnirea de lucru cu Alteţa Sa Şeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Preşedintele Emiratelor Arabe Unite şi conducătorul Emiratului Abu Dhabi. Preşedintele României a transmis că ţările noastre au ca priorităţi comune, inclusiv, energia şi tranziţie ecologică, precum şi schimbările climatice. Totodată, companiile din Emiratele Arabe Unite au fost invitate să vină să investească în România. Cu această ocazie am semnat alături de E.S. Suhail Mohamed Al Mazrouei, ministrul Energiei şi Infrastructurii din Emiratele Arabe Unite, memorandumul de înţelegere în domeniul energiei care deschide noi căi de cooperare pentru producţia de energie regenerabilă, gaze naturale, energie nucleară, eficienţă energetică şi hidrogen", a scris Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a mai anunţat că Bogdan Badea, CEO Hidroelectrica, a semnat documentul care prevede parteneriatul de tip joint-venture cu Abu Dhabi Future Energy Company - Masdar - în scopul dezvoltării, investirii, construirii şi exploatării de proiecte de energie regenerabilă în România.

De asemenea, Cosmin Ghiţă, CEO Nuclearelectrica, a semnat un memorandum de cooperare cu Emirates Nuclear Energy Cooperation - ENEC - în domeniul energiei nucleare, prin care cele două companii vor colabora în proiectul Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă.

"Prin cooperarea dintre cele două state vom reuşi să asigurăm securitatea şi independenţa energetică", a punctat ministrul Energiei.

Sursa foto: Facebook / Virgil Popescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri