Din 30 decembrie, se poate circula pe încă un tronson din A0 Sud, respectiv Lotul 2, între Cornetu-Bragadiru și Jilava-1 Decembrie, lot cu care ajungem la un total de 96 de kilometri de autostradă și drum expres finalizați în acest an.

Lucrările l lotul 2 al A0 Sud au demarat în august 2020. Constructorul Alsim Alarko continuă lucrările pentru deschiderea circulației până la intersecția cu DN4 Șoseaua Olteniței, respectiv pentru încă aproximativ 7 km aferenți Lotului 1 Sud, dar și până la nodul rutier dintre A0 și Autostrada Soarelui (A2)

Sursa Video: Sorin Grindeanu/ Facebook

”Constructorul grec de pe Lotul 3 trebuie să înțeleagă la rândul său acest lucru și să se mobilizeze exemplar pentru finalizare lucrărilor pe cei 17,96 de km ai A0 Sud, dintre Bragadiru- Joița. Progresul fizic de doar 56% înregistrat acum de acest constructor nu este satisfăcător”, a menționat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Potrivit lui Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, lucrările pentru construcția lotului 1 (16,9 km), au ajuns la un stadiu fizic de 81%, iar cele de pe lotul 2 (16,3 km) au un stadiu fizic de 98%.

”În prima parte a anului viitor cele două loturi (33,23 km) trebuie să fie finalizate în totalitate de constructorul turc, astfel încât să se poată circula pe 33,23 km între Glina și Bragadiru.
Pe lotul 3, între Bragadiru și Joița (17,96 km), lucrările au ajuns la un stadiu de doar 56%. Pentru a finaliza lucrările în vara anului viitor, constructorul grec trebuie să găsească resursele necesare și să se mobilizeze mult mai bine”, a notat Pistol, pe pagina sa de Facebook.

Finalizarea celor 3 loturi ale semiinelului sudic al A0 va face posibilă circulația în regim de autostradă, între A1 și A2, pe 51,19 kilometri.

Valoarea contractelor pentru construcția A0 Sud, finanțate din Fonduri Europene Nerambursabile este de 2,46 miliarde lei (fără TVA).

Sursa foto: Cristian Pistol/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri