Aproape 23.000 de functionari publici vor intra luni in greva de avertisment si vor declansa greva generala din 9 martie, dupa ce guvernul a refuzat sa dea un raspuns clar in ce priveste acordarea sporurilor pentru bugetari, a declarat vicepresedintele SNFP, Ingrid Iordache.

"Suntem total nemultumiti de discutiile avute cu reprezentantii guvernului si de faptul ca Ministerul Muncii a dat luni un comunicat prin care a anuntat ca s-a ajuns la un acord privind eliminarea unor sporuri ale bugetarilor, in conditiile in care acest subiect nu a fost negociat cu noi pana acum. Drept urmare, Biroul Executiv al SNFP a decis declansarea grevei de avertisment pe data de 2 martie si a grevei generale pe 9 martie", a precizat liderul Sindicatului National al Functionarilor Publici, citat de NewsIn.

Ingrid Iordache a adaugat ca SNFP se va retrage de la negocierile cu Ministerul Muncii, dupa ce discutiile cu reprezentantii acestui minister s-au dovedit a fi "neserioase" si in conditiile in care "in spatele acestora se pregatesc acte normative care nu tin cont de negocierile in curs si care aduc diminuari semnificative ale veniturilor angajatilor din administratie".

Liderii SNFP acuza, totodata, politizarea excesiva a administratiei publice de catre actualul guvern si atrag atentia ca acest lucru va avea "efecte negative asupra calitatii serviciilor publice oferite populatiei".

Sindicalistii sustin ca declansarea grevei de avertisment si a grevei generale va afecta activitatea Caselor de Pensii din intreaga tara, Instectoratelor Teritoriale de Munca, Directiilor de Sanatate Publica, Directiilor de Administrare Fiscala, Garzii de Mediu si a Garzii Financiare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Bugetarii pot sta linistiti. NU se anunta disponibilizari