"Pretul energiei electrice ramane neschimbat si de la 1 iulie. In prezent, analizam stimularea industriei mici si mijlocii, care se confrunta cu probleme, din cauza crizei. Stimularea productiei este mai importanta decat reducerea cu cateva procente a energiei electrice", a spus presedintele ANRE, citat de NewsIn.

Petru Lificiu declarase, pe 5 mai, in cadrul audierilor Comisiei de Cercetarea Abuzurilor a Camerei Deputatilor ca este posibil ca pretul gazelor si al energiei electrice sa scada de la 1 iulie.

Premierul Emil Boc a anuntat la 20 mai ca, incepand cu 1 iulie, pretul gazelor naturale se va reduce cu inca cinci procente, potrivit informarii facute de presedintele ANRE in cadrul reuniunii Executivului, dupa reducerea cu 3% operata la 1 mai.

In ceea ce priveste productia de energie electrica a Romaniei, in 2008, Romania a inregistrat o productie de 64 TWh, din care a exportat 5,366 TWh, in timp ce in anul anterior, productia de electricitate s-a ridicat la 60,512TWh, iar exportul in acel an a fost de 3,381TWh.

ANRE se afla in subordinea directa a Guvernului si are misiunea de a crea si aplica sistemul de reglementari necesar functionarii sectorului energiei si pietelor de energie electrica, energie termica si gaze naturale in conditii de eficienta, concurenta, transparenta si protectie a consumatorilor.