Un iPad2 pentru studentul cu cel mai bun randament virtual pe bursa

Peste 500 de elevi si studenti din Romania, cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani, s-au obisnuit cu riscurile care deriva din plasamentele pe bursa, dar si cu profiturile pe care le-ar putea obtine datorita unei strategii bine definite, in cadrul competitiei de tranzactionare virtuala “Piata de capital” - editia 2012, organizata de Junior Achievement Romania, Bursa de Valori Bucuresti si Tradeville.

Marele premiu, o tableta iPad2, a fost castigat de Maznic Sergiu, care a obtinut un randament de 76,5% in 6 saptamani de tranzactionare. Premiul pentru “cel mai harnic trader”, constand intr-un Kindle Reader, a revenit elevului Popa Mirel Flavius, care a realizat 2548 de tranzactii. Premiul pentru “cel mai variat portofoliu”, un iPod, a revenit concurentului Capatana Bogdan, care a tranzactionat 537 de simboluri.

“Competitia a fost un exercitiu veritabil pentru tinerii investitori in devenire. Sa tranzactionezi actiuni reale presupune sa fii mereu informat pentru a-ti contura propriul stil investitional intr-un mediu financiar deloc linistit. Recunosc ca apetitul pentru risc a fost foarte ridicat, fapt care a si asigurat evolutii emotionante ale portofoliului in ambele directii. Sunt convins ca fiecare participant a trait din plin aceasta experienta deosebita care cu certitudine se va dovedi foarte utila in momentul realizarii primelor investitii la bursa.” a declarat Sergiu Maznic, castigatorul Marelui premiu.

Participantii au administrat timp de sase saptamani cate un cont virtual in valoare de 50.000 RON, prin care au tranzactionat actiuni ale companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Concursul s-a derulat pe platforma Tradeville. In cadrul competitiei au avut loc patru intalniri ale partenerilor cu elevi si profesori din Brasov, Targu-Mures, Craiova si Timisoara pentru promovarea competitiei si notiuni de baza despre piata de capital, la care au participat reprezentanti de la Bursa de Valori Bucuresti, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, Tradeville si Junior Achievement Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație Bursiera »Setari Cookie-uri