Anisie: Elevii, în principiu, vor purta măşti în clasă. Decizia va fi luată de Ministerul Sănătăţii

Elevii, în principiu, vor purta măşti în clasă, dar o decizie în acest sens urmează să fie luată de Ministerul Sănătăţii, a declarat ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

"Noi, încă, nu am transmis ordinul cu privire la măsurile pe care trebuie să le luăm în perioada revenirii elevilor. (...) Într-adevăr, trebuie să luăm măsuri prin care să nu expunem în niciun fel elevii şi în sală vor fi maximum 10 elevi, distanţaţi fizic şi purtând, într-adevăr, măşti. Am spus la început că trebuie să luăm această măsură. În principiu, vor purta măşti. Decizia va fi luată de Ministerul Sănătăţii", a spus Anisie, la Digi24, potrivi Agerpres.

De asemenea, Anisie a anunțat că înscrierea atât la grădiniţă, cât şi la clasa pregătitoare se va face online, iar calendarul va fi publicat luni, a declarat, duminică seara, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

"Avem o noutate. Noutatea este atât la grădiniţă, cât şi la clasa pregătitoare, că înscrierea se va face online, iar pentru clasa pregătitoare am revizuit calendarul şi am anunţat deja că evaluarea psiho-somatică a copiilor va fi înlocuită cu o declaraţie pe propria răspundere a părinţilor sau a tutorilor legal instituiţi şi o fişă completată de grădiniţa pe care a frecventat-o elevul", a spus Anisie.

Citeste si:
UE verifică vânzările online de măşti şi geluri dezinfectante
UE verifică vânzările online...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Citește și
FOTO Cât costă să îți duci copilul în summer camp la grădinița din pădure
Setari Cookie-uri