Ce pot face elevii dacă Ministerul Educației nu cumpără măștile medicale până la testările naționale

Elevii trebuie să fie protejați atunci când merg la școală. Dacă ministerul nu cumpără la timp măști medicale, pot fi folosite și cele din bumbac, spune profesorul Alexandru Rafila.

”Trebuie folosită masca, dar dacă nu există măști de unică folosință, cred că este o soluție cu măștile textile care pot fi confecționate într-un timp relativ scurt. Dacă ne uităm și la ordinul referitor la purtarea măștilor în școli, după 5 ani există recomandarea utilizării măștilor textile pentru că sunt mai rezistente, se pot fixa mai bine și chiar dacă n-au un grad de absorbție a particulelor sau deblocare a particulelor la fel de mare ca și măștile chirurgicale oferă o protecție convenabilă în pauze, când copiii se mișcă foarte intens și e bine să ne gândim și la această variantă", spune Rafila, la Digi24.

Achiziția măștilor pentru elevii şi profesorii care se vor întoarce la şcoală în perioada 2-12 iunie a fost anulată de Ministerul Educației.

Este vorba despre cele 15 milioane de măşti care ar fi trebuit să ajungă în şcoli săptămâna aceasta.

Luminița Barcari, secretar de stat în Ministerul Educației a explicat, luni, la Digi24 că după prima procedură de achiziție companiile invitate să participe nu s-au calificat, astfel că a fost demarată o nouă procedură. Din trei operatori economici, au venit doi – unul nu avea măști conforme, iar al doilea avea prea puține.

Citeste si:
Super Teach: Copiii își doresc metode de predare inspirate din...
Studiu Super Teach: Copiii...
Citeste si:
Te inteapa inima? Afla care ar putea fi cauza
Te inteapa inima? Afla care...

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri