Elevii din România se arată îngrijorați de evoluția pandemiei din țara noastră. „Nu transformați școlile în paturi de ATI”, spun reprezentanții elevilor care au solicitat ministerului Educației ca decizia de trecere în online să aparțină unităților școlare. Ce le răspunde ministrul Educației?

Ce spune ministrul Educației despre trecerea în online în localitățile cu rata de peste 6 la mia de locuitori

„Înțelegem aceste sintagme puternice folosite. Sunt 13.000 elevi infectați, situația e foarte gravă. Înțelegem acest lucru, însă nu înțelegem solicitarea pe care o fac. Toate demersurile sunt în favoarea școlii.

Acest ordin comun elaborat de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății prevede ca indiferent de numărul de cazuri de infectare, dacă normele de protecție nu pot fi respectate, activitatea didactică se poate desfășura online. Deci exista cadrul legal care permite ca școlilor sa poate sa intre în online.

Deci practic elevii cer ceva ce există. Înainte de a cere, o să recomand sa citească cele 12-14 puncte din ordinul comun unde se găsesc deja răspunsurile (...) Vă asigur ca toate deciziile luate sunt în interesul elevilor”, a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Citește și: Părinte: Sunt pentru mersul fizic la școală, dar în situația de față îmi e frică

Elevii se tem ca odată rămase deschise, școlile pot deveni rapid focare de infecție, pe fondul faptului că nu există o testare periodică. Totodată, drumul până la școală parcurs de elevii care folosesc mijloacele de transport în comun reprezintă un risc foarte mare la care sunt supuși elevii.

„Lipsa testării periodice din școli, neglijența față de măsurile suplimentare de protecție pentru elevii cu boli cronice asociate și pragurile mult prea ridicate la care se închid unitățile de învățământ vor duce, în continuare, la vieți puse în pericol. De aceea, Consiliul Național al Elevilor își exprimă îngrijorarea cu privire la modul de funcționare a școlilor în localitățile unde rata de incidență depășește valoarea de 6 la mia de locuitori”, a transmis Consiliul Național al Elevilor.

Sursa foto: Facebook / Guvernul României

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri