Bacalaureat 2020: Cum s-au desfășurat probele la matematică și istorie, în sesiunea din toamnă

Absolvenții de clasa a XII-a au susținut astăzi proba obligatorie a profilului, din cadrul Examenului Național de Bacalaureat, din sesiune august-septembrie 2020.

Au participat 22.187 de candidați din totalul celor 28.247 de candidați înscriși. 6.005 candidați nu s-au prezentat. Dintre aceștia, patru se află în izolare, iar șase candidați sunt spitalizați/în carantină, arată datele furnizate de Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

La această probă nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura să depășească valoarea maximă de 37.3 de grade Celsius. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 55 de candidați.

Subiectele și baremele pot fi consultate aici.

Următoarea probă scrisă - proba la alegere a profilului și specializării va avea loc miercuri, 26 august, în timp ce proba la Limba și literatura maternă este programată joi, 27 august.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Citește și: Bacalaureat 2020: Cum a decurs proba de limba și literatura română, în sesiunea de toamnă

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri