BREAKING | Monica Anisie, Ministrul Educației: Școlile din București nu se închid

În urma ședinței Comitetului Municipal de Urgență București, Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat că Bucureștiul nu intră în scenariul roșu de funcționare. La ședință au participat prefectul Capitalei, ministrul Educației, dar și directorul Direcției de Sănătate.

La terminarea ședinței, ministrul Educației a declarat că a fost vorba doar despre o întâlnire de lucru, în urma căreia s-au pregătit pentru o eventuală trecere a școlilor în mediul online. Însă, pentru moment, școlile vor funcționa ca și până acum, luând în calcul rata de incidență raportată de Grupul de Comunicare Strategică, 2,69 la mia de locuitori.

”La momentul acesta, rata de incidență în București este de 2,69 la mia de locuitori. Prin urmare, nu a fost depășită cea de 3 la mie. Școlile nu se vor închide, nu vom trece la scenariul roșu”, a declarat Monica Anisie.

INSP a greșit

De asemenea, Gheorghe Cojan, prefectul Bucureștiului, prezent la ședință, a declarat că rata de incidență anunțată de INSP este una eronată.

”A fost o ședință de lucru, pentru a stabili măsurile pentru trecerea școlilor în scenariul roșu de funcționare. Vom acționa din acest punct de vedere în momentul în care vom depăși rata de 3 la mia de locuitori în București, adică ne vom poziționa în jur de 3,4 la mia de locuitori”, a explicat Cojan.

Nu în ultimul rând, acesta a menționat că nu există premisele necesare pentru carantinarea vreunui sector din Capitală, lucru, care de altfel, ar fi foarte dificil de implementat.

Citeste si:
Ministerul Educației: Peste 4000 de școli țin cursurile exclusiv...
Ministerul Educației: Peste...

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri