Monica Anisie, Ministrul Educației: Decizia închiderii școlilor aparține CMSUB

În urma ședinței de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat că decizia privind suspendarea cursurilor pentru o durată de 14 zile va aparține Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență al Bucureștiului.

Monica Anisie a ținut să precizeze că inspectorul școlar general se află în concediu, din cauza unor probleme de sănătate, iar atrilbuțiile Inspectoratului Școlar al Municipiului Bucureștiului fiind preluate de inspectorul școlar adjunct.

Ministrul Educației a declarat că a fost stabilit planul de măsuri pentru desfășurarea activității didactice în regim online, dar și modalitatea în care au fost distribuite tabletele furnizate de minister în fiecare unitate de învățământ.

În plus, aceasta a declarat că după ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență București va urma o videoconferință cu toți directorii unităților de învățământ din București, pentru o mai bună comunicare.

„Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București trebuie să decidă suspendarea temporară a unităților de învățământ”, a spus Anisie.

Citeste si:
Monica Anisie anunță că alte 100.000 de tablete vor fi distribuite...
Monica Anisie anunță că alte...

În plus, aceasta a adăugat că în cazul învățământului preșcolar și primar va fi vorba doar despre o săptămână de suspendare, deoarece săptămâna 26-30 octombrie era destinată vacanței.

Nu în ultimul rând, Anisie a precizat că suspendarea cursurilor în București va fi valabilă atât pentru școlile de la stat, cât și pentru cele din mediul privat.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri