Ce urmează pentru școlile și grădinițele din București: explicațiile ministrului

Școlile și grădinițele din București rămân în scenariul hibrid până la o decizie a Comitetului pentru Situație de Urgență București, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie. "Dacă va decide să se treacă la scenariul online, vom trece la sistemul online. Luni, școlile și grădinițele vor fi în scenariul 2", a spus Anisie, precizând că pentrru luni dimineață a convocat o ședință cu inspectorii școlari din Capitală, scrie Hotnews.ro.

”Mâine, activitățile în școli și grădinițe se vor desfășura în scenariul 2, hibrid. După ce se convoacă Comitetul pentru Situație de Urgență, dacă ei decid să se treacă la scenariul online, vom trece la sistemul online(...) Părinții să stea liniștiți, activitățile se vor desfășura ca și până acum, până la o decizie a Comitetului pentru Sitații de Urgență. În absența unei astfel de decizii, școlile vor funcționa în scenariul 2 (n-r. elevii fac cursuri fizice și cursuri online, prin rotație)", a declarat Anisie, pentru Hotnews.

De asemenea, într-o intervenție la postul de televiziune Digi24, ministrul Educației a precizat că ”probabil, de marți vor fi suspendate cursurile față în față”.

Grupul de Comunicare Strategică a precizează în raportul publicat pe data de 18 octombrie faptul că datele de incidență a cazurilor de COVID-19 la 14 zile a trecut de 3 la mia de locuitori în București(3,02), aproape de acest prag aflându-se și Vâlcea (2,97) și Alba(2,86).

Citeste si:
Monica Anisie: Tezele ar putea dispărea în acest an școlar
Monica Anisie: Tezele ar...
Sursa foto: Agerpres.ro.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri