Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmă că autorităţile trebuie să ia decizii rapide cu privire la desfăşurarea cursurilor, pentru a asigura condiţii cât mai bune pentru elevi şi cadrele didactice.

"Suntem într-o dinamică, prin urmare, dacă se întâmplă ceva, trebuie să luăm decizii rapide, să intervenim acolo unde este cazul şi să-i primim pe copii în condiţii extraordinar de bune, pentru că ne preocupă siguranţa şi sănătatea copiilor, dar şi a cadrelor didactice. Cu toţii trebuie să fim sănătoşi, ca să putem să desfăşurăm un act educaţional de calitate", a declarat ministrul Educaţiei după o vizită la o şcoală din Măgurele, potrivit Agerpres.

Monica Anisie a anunţat că va avea, în cursul dimineţii, o întâlnire cu conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, pentru a vedea care este stadiul pregătirilor la unităţile de învăţământ din Capitală.

"Eu merg acum la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, să vedem care este situaţia de ieri şi până astăzi. Am întâlnire cu inspectorii şcolari generali adjuncţi, cu inspectorul şcolar general şi inspectorii pentru dezvoltare instituţională de la fiecare sector în parte", a precizat ministrul Educaţiei.

Cu numai o zi înainte de marele început din educaţie, numărul şcolilor din Capitală încadrate, deocamdată, în scenariul roşu ar putea să scadă, pentru că duminică dimineață va avea loc o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență pentru o nouă împărțire, scrie Digi24.

Potrivit surselor Digi24, situația la nivelul municipiului București stabilită joi în urma Comitetului Municipal s-ar putea schimba. Deocamdată, se știe că sunt 595 de unități de învățământ, de stat și particulare, încadrate în scenariul galben și 17 unități de învățământ în scenariul roșu. Este foarte posibil, însă, ca o parte dintre școlile încadrate în acest ultim scenariu, cel de avarie, să treacă pe scenariul galben, întrucât situația de la nivelul unităților de învățământ pare că are șanse să se îmbunătățească.

Un exemplu ar fi la Școala „Sf. Andrei” din Sectorul 6 al Capitalei, unde efectiv peste noapte au ajuns acele containere în care se pot organiza clase modulare, aceasta fiind varianta salvatoare pe care autoritatea locală a găsit-o pentru a-i organiza mai bine pe elevi în clase.

Duminică dimineață ar urma să aibă loc o ședință la Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Se așteaptă decizii importante și după vizita pe care ministrul educației, Monica Anisie, a făcut-o sâmbătă în Sectorul 5 al Capitalei, unde a mers în teren să vadă situația Școlii gimnaziale nr. 280. Această școală, încadrată inițial în scenariul galben, nu este în realitate pregătită să înceapă cursurile, întrucât încă mai sunt lucrări de renovare nefinalizate. Conducerea școlii a propus scenariul roșu până la 1 octombrie, iar ministrul a mers să vadă personal care este stadiul lucrărilor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri