S-a lansat o nouă platformă online de cursuri şi activităţi extraşcolare

Având în vedere contextul actual, adaptarea conținutului educațional în mediul online pentru a-i atrage pe copii este extrem de importantă. Kodi Academy vine cu o alternativă ce se concentrează pe metodele de învățare experiențială ce includ beneficii precum accelerarea procesului de învățare, punerea teoriei în practică, creșterea nivelului de implicare a copiilor, precum și personalizarea programelor de învățare.

Considerată de specialiști ca fiind una dintre cele mai inovatoare metode de educație alternativă, învățarea experiențială îi ajută pe copii să-și analizeze activitățile prin procese de reflecție, evaluare și reconstruire pentru a învăța din propriile experiențe. Acest lucru presupune implicarea întregii persoane (intelect, emoții, simțuri) în procesul de învățare și dezvoltarea abilităților de explorare, inițiativă, independență, curiozitatea, dar și satisfacerea nevoilor de socializare specifice copiilor.

Cursuri online pentru copiii români din toate colțurile lumii

Toate aceste aspecte sunt înglobate în cursurile extrașcolare desfășurate live prin intermediul Kodi Academy, în care practicabilitatea informației este unul dintre pilonii cheie ce stau la baza procesului de învățare.

Cursurile sunt adaptate nevoilor specifice ale copiilor cu vârste între 6 și 12 ani și sunt bazate pe crearea de experiențe prin experimente și activități practice și sunt sprijinite de un psiholog specialist în consiliere vocațională.

Ce oferă Kodi Academy?

Oferta educațională cuprinde șase domenii:

Citeste si:
OMV donează 300.000 euro copiilor care nu au acces la educație
OMV donează 300.000 euro...
  • Tehnologie (cursuri de programare, robotică și cybersecurity pentru copii)
  • Dezvoltare Personală (teatru și public speaking)
  • Artă & Digitalizare (fotografie & editare foto și video, creație muzicală, benzi desenate)
  • Științe (astronomie, știința corpului uman, știința experimentelor)
  • Viața pe Terra (geografie, istorie și ecosisteme).
  • Limbi Străine (limba spaniolă și limba engleză)

Pe lângă aceste cursuri, comunitatea beneficiază săptămânal de activități (care vin în completarea cursurilor) și includ evenimente cu specialiști din diverse domenii, sesiuni de dezvoltare personală și discuții cu psihologul academiei atât pentru copii, cât și pentru părinți, pe diverse subiecte.

Încă din luna noiembrie a anului trecut la Kodi Academy s-au organizat 9 cursuri și peste 35 de evenimente online dedicate copiilor pe diverse teme ca educație rutieră, antichitate sau sesiuni de yoga și recunoașterea emoțiilor.

În perioada 12-19 ianuarie Kodi Academy lansează o serie de demo-uri gratuite susținute de îndrumătorii academiei. De asemenea, din 25 ianuarie va începe un nou modul de cursuri, care va dura cinci săptămâni și îi va introduce pe cei mici în lumea învățării experiențiale.

“Pentru că schimbarea este cuvântul de bază în lumea în care trăim, Kodi Academy și-a propus să îi ajute pe copii să descopere şi să cultive aptitudini relevante pentru viitor (...). Îndrumătorii noștri sunt asemenea unor ghizi care îi ajută pe cei mici să înțeleagă esența cursurilor. Îmbinând storytelling-ul cu experimentele, creăm un spațiu adaptat pe nevoile fiecărui copil în parte, menținând în același timp armonia grupului.” spune Cosmina Săndică, co-fondatoare Kodi Academy.

Citeste si:
Premii pentru elevi de până la 50.000 lei în cadrul unei campanii...
Premii pentru elevi de până...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri