Ministrul Educației: Am putea recupera orele de curs pierdute în zilele de sâmbătă

Toate școlile vor face ore remediale cu elevii în semestrul II, față în față, după orele de la clasă, iar elevii și profesorii ar putea fi chemați la școală și sâmbăta, a anunțat ministrul Educației. Într-o intervenție la Europa FM, Sorin Câmpeanu a declarat că toți profesorii vor fi plătiți suplimentar pentru orele remediale și că a identificat deja ca sursă de finanțare 30 de milioane de euro bani europeni, scrie G4Media.

Ministrul educației spune că nu există școală în România unde să nu fie nevoie de ore de educație remedială.

”Printre cele 7.203 școli nu este niciuna care să poată spune că n-are nevoie de niciun fel de acțiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acțiuni remediale, într-o măsură mai mare sau mai mică. Am căzut de acord că trebuie făcute față în față. Acțiunile remediale trebuie făcute peste programul specific, clasic aferent semestrului II. Deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Mai multe ore la școală pot însemna și și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă. Dar vom vedea care este disponibilitatea în funcție de specificul fiecărei școli”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Elevii vor reîncepe, pe 11 ianuarie, cursurile online din cadrul primului semestru al anului şcolar 2020-2021, după vacanţa de iarnă.

Citeste si:
Când vor afla elevii dacă se întorc la școală în format fizic
Când vor afla elevii dacă se...

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri