Elevii bucureşteni din clasele a VII-a şi a VIII-a pot vizita, analiza şi consulta ofertele de învăţământ aferente anului şcolar 2021-2022 specifice unităţilor şcolare cu sistem de învăţământ profesional şi tehnic, inclusiv cele care au clase în sistem dual, prin intermediul unei campanii organizate până la sfârşitul lunii mai, în cadrul Afi Hub Proedus, din mall-ul Afi Cotroceni, potrivit unui comunicat al Municipalităţii citat de Agerpres.

Elevii vor putea analiza oferta a 25 de licee cu învăţământ profesional şi dual, cinci licee speciale (doar profesional) şi a unui liceu particular (doar profesional).

Campania intitulată "Învăţământul profesional şi învăţământul dual - drumul tău spre reuşită" este desfăşurată de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia de Cultură, Învăţământ, Turism şi Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti - Proedus, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

La lansarea campaniei au fost prezenţi, prin intermediul mijloacelor de comunicare online, peste 300 de elevi, părinţi şi cadre didactice.

"Ca orice societate care se dezvoltă sănătos, avem nevoie să încurajăm meseriile, iar actuala administraţie va face acest lucru, în sensul că va stimula paşii profesionali prin crearea legăturii între unităţile de învăţământ şi mediul economic. Trebuie să avem în vedere ce anume aşteaptă piaţa muncii de la sistemul educaţional din România şi din Bucureşti, atât preuniversitar, cât şi universitar şi să facem tot ce ţine de noi astfel încât competenţele dobândite de tineri să coincidă cerinţelor actuale ale mediului economic", a declarat primarul general, Nicuşor Dan, în cadrul unei intervenţii online.

Directorul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism, Liliana Maria Toderiuc - Fedorca, a spus că la hub-ul educaţional al Proedus de la AFI Cotroceni liceele tehnologice au reprezentanţi care vor oferi informaţiile necesare legate de condiţiile de admitere şi de beneficiile pentru elevi oferite de către fiecare agent economic.

"Ne dorim ca elevii şi părinţii să conştientizeze că aceste forme de învăţământ reprezintă o opţiune reală pentru un viitor sigur şi pentru o viaţă liniştită şi frumoasă", a adăugat Liliana Maria Toderiuc - Fedorca.

Retail jobs

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri F