Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a subliniat importanța schimbării de mentalitate în învățământul din România. Un exercițiu bun, spune ministrul, ar fi cel al modificării structurii interviurilor pentru directorii instituțiilor de învățământ, în care să fie prezenți atât un reprezentat al mediului business, cât și un specialist în resurse umane.

Astfel, ministrul a făcut și un apel către mediul de afaceri, de a se implica în comisiile de interviu pentru directorii de școală.

Îmi doresc foarte mult ca în comisiile de interviu pentru directorii de școli să fie și un reprezentant al companiilor, specialist în resurse umane, alături de cei trei profesori, de reprezentantul autorității locale. Mizez foarte mult pe acest lucru și vă mulțumesc anticipat. Sunt convins că vom reuși asta, în lunile care urmează.

Este un mic exemplu de contribuție practică a mediului de afaceri la evoluția școlii. Directorii școlilor, fără să minimizez rolul niciunuia dintre dvs. (profesori), constituie coloana vertebrală a oricărui sistem de educație. Pe o coloană bolnavă degeaba încerci să pui masă musculară și alte lucruri, pentru că nu o să reziste. De aceea, am început concursurile de directori, am garantat că aceste concursuri vor fi organizate într-o manieră care să privilegieze exclusiv, subliniez și asum, criteriul competenței”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, prezent în cadrul Galei SuperTeach, care a reunit oameni de business și reprezentanți ai mediului diplomatic, reprezentanți ai aparatului guvernamental, profesori, experți în educație, dar și elevi.

Totodată, Sorin Cîmpeanu, a subliniat importanța schimbării de mentalitate în învățământul autohton spunând că s-ar bucura dacă ar exista o mai mare încredere în școală.

Citeste si:
Școala începe cu 61% din profesorii și angajații din învățământ...
61% din profesorii și...

„Avem nevoie de profesori motivați și pasionați de ceea ce fac, care să fie veritabili vectori de schimbare în comunitățile din care fac parte, pentru colegii lor și, mai ales, pentru elevii lor. În ultimii 30 de ani am schimbat foarte multe lucruri în viața mea, mai puțin numele și profesia de dascăl. Restul pozițiilor sunt trecătoare”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Sursa foto: Agerpres

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri