Universitatea Româno-Americană (RAU) se alătură programului SAS Academics, parte a programului SAS de a forma 5.000 de specialiști români în Data Science până în 2025. Masteranzii Școlii de Informatică pentru Managementul Afacerilor din cadrul RAU vor beneficia de specializarea SAS Academics, care include peste 456 de ore de cursuri de advanced analytics și data science, împreună cu software-ul dedicat și soluțiile furnizate de companie.

Programul își propune să accelereze transformarea digitală în România și să creeze o forță de muncă competitivă.

Mizăm pe expertiza, software-ul și specialiștii companiei SAS pentru a ne ajuta studenții să devină mai buni și să își îmbunătățească abilitățile în data science, ținând cont de cererea tot mai mare de astfel de competențe. O carieră în data science bazată pe sprijinul complet oferit de SAS, reprezintă o rampă de lansare pentru orice absolvent în acest domeniu.

prof. Alexandru Tăbușcă, decanul Școlii de Informatică pentru Managementul Afacerilor, Universitatea Româno-Americană

Universitatea Româno-Americană este una dintre cele mai importante universități din România care vor beneficia de programul inovator SAS Academics, alături de Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca și Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Având un număr mare de specialiști talentați, cunoscuți pentru cunoștințele tehnice solide, România este o piață importantă pentru investiții. Cu toate acestea, piața muncii are mare nevoie de abilități remarcabile în domeniul tehnologiilor de vârf, cum ar fi Cloud, Advanced Analytics, Machine Learning și Inteligența artificială, combinate cu know-how-ul și mentalitatea de business. După ce a ajutat, în ultimii 20 de ani, companii de top din România să-și accelereze transformarea digitală prin adoptarea tehnologiilor inovatoare de AI și analytics, SAS investește activ în țară prin lansarea unui program academic inovator, axat pe data science și Inteligență Artificială din septembrie 2020.

„Suntem într-o poziție unică de a ajuta organizațiile să-și accelereze transformarea afacerilor, Inteligența Artificială și analiza avansată de date fiind în centrul procesului. În calitate de lider în acest domeniu, SAS este partenerul organizațiilor în parcursul lor digital, împărtășind cunoștințele și expertiza dobândite prin implementarea numeroaselor studii de caz inovatoare. Pentru a deveni cu adevărat organizații data-driven, acestea trebuie să înțeleagă și să colaboreze atât cu departamentele de business, cât și cu cele analitice din cadrul organizațiilor. Pentru a realiza acest pas și a sprijini atât companiile, cât și societatea românească, credem că un parteneriat strâns cu mediul academic este cheia succesului. Programul nostru academic este conceput pentru a depăși orice decalaj dintre industrie și mediul academic”, afirmă Ștefan Baciu, Country Manager SAS Romania & Moldova.

Citeste si:
Cursul „Blockchain și tehnologii financiare” debutează la U....
Cursul „Blockchain și...

Expertiza transformării digitale, care a fost dezvoltată de-a lungul mai multor ani la nivel global, permite SAS să îndrume și să ghideze eficient orice companie pentru a valorifica inovația, a crește profiturile și a crea calea către dezvoltarea businessului.

Sursa foto: Facebook/ Universitatea Româno-Americană

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri