Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că părinţii pot participa la festivităţile de începere a anului şcolar, în funcţie de condiţiile specifice ale fiecărei şcoli, menţionând că recomandarea ar fi de a se evita, în măsura posibilului, prezenţa acestora alături de elevi sau măcar să nu vină ambii părinţi.

"Părinţii pot participa la festivităţile de începere a anului şcolar, însă în funcţie de condiţiile specifice ale fiecărei şcoli. Este vorba de dimensiunile spaţiilor deschise pe care şcolile le au la dispoziţie. Diferă de la o şcoală la alta, se face recomandarea, mai apăsat sau mai puţin apăsat, de a se evita, în măsura posibilului, prezenţa părinţilor alături de elevi la începutul şcolii sau măcar să nu vină ambii părinţi la începutul şcolii. Nu este o interdicţie, este o recomandare", a afirmat Cîmpeanu, după videoconferinţa premierului Florin Cîţu cu prefecţii şi reprezentanţii DSP pe tema începerii anului şcolar, conform Agerpres.ro.

El a spus că fiecare şcoală are condiţii specifice, iar directorii unităţilor de învăţământ au datoria de a anunţa părinţii cât de mult poate permite accesul.

"Dar, în general, peste tot este permis accesul părinţilor, cu această rugăminte de înţelegere că prezenţa multor părinţi, bunici creează aglomerări care amplifică posibilitatea de transmitere a virusului care se poate întoarce împotriva propriilor copii sau nepoţi, împotriva şcolii cu prezenţă fizică", a adăugat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că aproximativ 30 de milioane de măşti de protecţie sanitară sunt disponibile în şcoli, la începerea anului şcolar, menţionând că au fost rezolvate deficienţele constatate în urmă cu două săptămâni.

"În urma deficienţelor constatate acum două săptămâni situaţia s-a rezolvat total la două capitole. Este vorba de cele 53 de unităţi de învăţământ care nu aveau stocuri suficiente de materiale de igienă şi dezinfecţie, acum s-a rezolvat integral acest capitol. Toate şcolile au materiale de dezinfecţie şi de igienă. Al doilea capitol rezolvat se referă la cele 460 de şcoli care nu aveau stocuri suficiente de materiale de protecţie individuală. Este vorba, în general, de măşti de protecţie. Situaţia poate fi considerată rezolvată, stocurile fiind pentru cel puţin 3 săptămâni - o lună din momentul începerii şcoli, timp în care se va suplimenta cu necesarul identificat la nivelul acestor 460 de şcoli", a afirmat Cîmpeanu, după videoconferinţa premierului Florin Cîţu cu prefecţii şi reprezentanţii DSP pe tema începerii anului şcolar.

El a menţionat că în toate şcolile vor fi măşti disponibile.

"Sunt 30 de milioane de măşti de protecţie disponibile în şcoli, mai exact sunt 29.108.000 măşti de protecţie în şcolile din România. În absolut toate şcolile din România vor fi măşti disponibile pentru acei elevi care nu fac apel la măştile textile, pentru acei elevi care le uită, le deteriorează, deci toate aceste situaţii sunt acoperite de către şcoli", a adăugat Cîmpeanu.

Cîțu: Vreau să menținem anul acesta școala cu prezență fizică

Premierul Florin Cîţu a declarat, la videoconferinţa cu prefecţii şi reprezentanţii DSP, că anul şcolar trebuie să se deruleze cu prezenţă fizică, iar siguranţa copiilor să fie în prim plan, menţionând că este necesară respectarea regulilor stabilite.

"Mâine începe anul şcolar şi vreau să mă asigur că festivităţile de mâine se desfăşoară în cele mai bune condiţii, asta înseamnă să respectăm ordinul Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii, ordinul comun care reglementează modul în care se desfăşoară aceste festivităţi mâine, o limită de o oră şi jumătate, exclusiv afară, cu mască obligatorie. În acelaşi timp este important (...) că începem anul şcolar cu prezenţă fizică şi este foarte important ca siguranţa copiilor să fie în prim plan", a afirmat Cîţu, la Palatul Victoria, la videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică pe tema pregătirii începerii anului şcolar, conform Agerpres.ro.

El a spus că sunt şi câteva excepţii de la începerea anului şcolar cu prezenţă fizică, menţionând 11 localităţi: 5 în Satu Mare, 2 în Arad, una în Sălaj, una Dolj şi una în Teleorman.

"Sunt 2.400 de elevi care vor fi nevoiţi să înceapă, din păcate, şcolile în sistem online, dar pentru restul ne vedem mâine în curtea şcolii. Este foarte importantă siguranţa copiilor în fiecare zi, vreau să menţinem anul acesta cu prezenţă fizică şi de aceea trebuie să ne asigurăm că regulile pe care le-am stabilit sunt respectate în fiecare zi", a adăugat premierul.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri