Un senator USR vine cu o nouă propunere cu privire la prezența elevilor în bănci, în valul 5 al pandemiei. Ștefan Pălărie propune ca părinții să fie cei care decid în ce situație ar trebui să revină elevii în bănci sau dacă vor urma cursurile în sistem online, atunci când rata de incidență depășește 6 la mia de locuitori.

Șase județe au intrat joi în scenariul roșu, cu o rată de incidență mai mare de 3 la mia de locuitori. Este vorba despre Brașov, Cluj, Ilfov, Suceava, Timiș și municipiul București.

„Trist este faptul că reprezentanții guvernului vorbesc încă în termeni de ipoteze - `dacă va mai crește numărul de cazuri`, `dacă incidența depășește 3 la mie săptămâna viitoare`, ... când toți specialiștii au avertizat că Omicron are rată de dublare a numărului de cazuri în comunități la fiecare 2-3 zile”, a scris senatorul USR, Ștefan Pălărie, pe pagina sa de Facebook.

În ceea ce privește situația școlilor, ordinul comun semnat de Ministrul Educației și Ministrul Sănătății prevede ca școlile care vineri (14 ianuarie) au o rată de vaccinare de sub 60%, iar localitatea se află în scenariul roșu, vor face ore online, începând de luni, 17 ianuarie. Ștefan Pălărie cataloghează această măsură ca fiind una „lipsită de logică epidemiologică”.

În București, potrivit datelor oferite chiar de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, aproximativ 55 de școli urmează să treacă la un sistem online de predare.

„Dincolo de faptul că a fost și rămâne lipsită de logică epidemiologică această măsură pe care am mai criticat-o în trecut, mai avem o mare problemă: Ce se întâmplă peste 3 la mie? Din nou ordinul comun spune că doar la apariția unui caz în clasă, clasa trece în online. Dar problema majoră va fi în câteva zile faptul că vom sări de 6-la-mie în multe comunități. Acolo, părinții care au situații medicale complicate în familie vor ajunge să se roage să apară un caz în clasă pentru a se muta online, nemaiputând să suporte presiunea psihică a ratei uriașe de incidență din comunitate. Vor protesta violent”, a scris pe Facebook Ștefan Pălărie, senator USR.

Stefan Palarie, senator USR Ștefan Pălărie, senator USR. Sursa foto: Facebook / Ștefan Pălărie

Parlamentarul propune ca odată cu depășirea incidenței de 6 la mia de locuitori, părinții să fie cei care să decidă dacă orele vor continua în sistem online sau dacă rămân pe opțiunea cursurilor cu prezență fizică.

„De departe, o decizie descentralizată în aceste condiții va permite părinților să ia împreună cea mai bună decizie în funcție de situația medicală a familiilor, în funcție de prezența echipamentelor și a calității învățării online, în funcție de posibilitatea de a rămâne acasă pentru a supraveghea propriii copii sau nu. Această decizie comunicată învățătorului sau dirigintelui ar putea să constituie un mod de lucru în care părinții să aibă cu adevărat posibilitatea de a lua cea mai bună decizie pentru copiii lor. În lipsa acestei prevederi, tensiunea din rândul părinților aflați în comunități cu rate uriașe de incidență se va sparge cu un zgomot asurzitor. Cel mai probabil luni sau marți săptămâna viitoare”, a mai arătat Ștefan Pălărie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri