Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că s-au făcut progrese în privinţa autorizării la securitate de incendiu a unităţilor şcolare, însă nu sunt importante, deoarece normele nu s-au schimbat radical, adăugând că în doi ani, maximum trei ani, în România nu va mai exista şcoală cu grup sanitar neconform.

El a menţionat că în urmă cu câţiva ani erau 2.000 de şcoli cu grupuri sanitare neconforme, conform Agerpres.

"Dacă ne referim la grupurile sanitare neconforme, care erau de circa 2.000 în urmă cu trei, patru ani, în momentul de faţă, dacă autorităţile locale vor utiliza bugetele pe care le-au primit din partea Ministerului Educaţiei şi onora contractele de lucrări pentru care există această resursă financiară, vom rămâne cu 99 de şcoli, exceptând acele şcoli care au un număr foarte mic de elevi şi care, în mod evident, au probleme din perspectiva viabilităţii", a adăugat el.

Ministrul a susţinut că în maximum 3 ani, în România nu va mai exista nicio şcoală care să aibă un grup sanitar neconform.

"Estimez că în următorii doi ani, maximum trei ani, în România nu va mai exista nicio şcoală care să aibă un grup sanitar neconform. Maximum 3 ani, probabil doi ani, diferenţa între 2 şi 3 ani depinde, în primul rând, de modul în care autorităţile locale înţeleg să se implice şi au capacitatea administrativă să utilizeze resursele bugetare care le-au fost puse la dispoziţie mai mult decât în anii anteriori.", a mai spus Cîmpeanu.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri