Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost publicate de către Ministerul Educației, iar acum elevii sunt în etapa de înscriere la liceu. Evaluarea Națională a avut loc în perioada 25 - 28 iunie, iar aceste probe susținute de absolvenții clasei a VIII-a au fost primele examene majore din viața lor. Iată ce trebuie să facă mai departe pentru a se înscrie la liceu.

Publicarea ierarhiei la nivelul judeţelor din ţară şi al municipiului Bucureşti a absolvenţilor claselor a VIII-a care participă la admiterea la liceu se va face pe 10 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, potrivit unui anunț venit din partea Ministerului Educaţiei. Iată cum arată calendarul complet.

Calendar admitere liceu: Ce etape sunt pentru înscrierea elevilor la liceu

10 iulie, publicarea ierarhiei candidaților

Repartizarea pe locurile speciale pentru romi și CES

  • 15-16 iulie 2024 – completarea opțiunilor
  • 18 iulie 2024 – repartizarea candidaților și comunicarea rezultatelor

Admiterea în învățământul special

  • 15-16 iulie 2024 – înscrierea și repartizarea candidaților

Repartizarea computerizată

  • 11-22 iulie 2024 - completarea, în fișele de înscriere, a opțiunilor, alături de părinți și de profesorii diriginți
  • 24 iulie 2024 – repartizarea computerizată

Admiterea absolvenților clasei a VIII-a în învățământul liceal de stat pentru anul şcolar 2024 - 2025 se va desfășura potrivit prevederilor ordinului nr. 6.154/31.08.2023 și a anexelor aferente.

Pentru elevii care optează pentru admiterea la liceele vocaționale, probele de aptitudini organizate pentru se desfășoară în conformitate cu noua noua metodologie de organizare şi desfăşurare, disponibilă AICI.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri