ATE Bank Romania a fost oficial scoasa la vanzare de catre banca elena Agricultural Bank of Greece, cei interesati de cumpararea pachetului de 93,27% din actiunile bancii urmand sa depuna ofertele pana pe 16 ianuarie 2012, scrie Reuters.

Banca elena i-a angajat pe cei de la Deloitte pentru a intermedia vanzarea.

„Intentia noastra este de a incheia tranzactia pana la jumatatea anului viitor”, a declarat un oficial al bancii care nu a dorit sa fie citat.

ATE Bank Romania si-a majorat de curand capitalul social cu 84,47 milioane lei (aproximativ 20 de milioane de euro), pana la 220,94 milioane lei (50,8 milioane euro).

Astfel, cota de participare a actionarului majoritar ATE Bank Grecia a crescut la 84%, de la 74,13% cat detinea anterior efectuarii majorarii de capital.

„Decizia de majorare a capitalului social al ATE Bank Romania, adoptata pe fondul unui climat economic international si local extrem de dificil, reflecta angajamentul de a sustine activitatea bancii manifestat atat de catre conducerea ATE Bank Romania, cat si de catre actionarul sau majoritar, ATE Bank Grecia”, a declarat Sotirios Skandamis, presedinte - director general ATE Bank.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si