Robert Rekkers a indeplinit functia de director general al Bancii Transilvania timp de peste 9 ani, fiind unul dintre cei mai longevivi manageri din industria bancara.

Desi contractul initial de colaborare cu BT prevedea o perioada de 4 ani, acesta a fost reinnoit de trei ori de catre Consiliul de Administratie.

Fostul director general al Bancii Transilvania nu a oferit nicio explicatie cu privire la motivul demisiei.

Rekkers a preluat conducerea Bancii Transilvania in anul 2002, iar venirea sa a coincis cu trasarea unei noi strategii de business de catre Consiliul de Administratie BT.

Strategia a prevazut trei directii de actiune - consolidarea Bancii Transilvania, lansarea Grupului Financiar Banca Transilvania si repozitionarea BT in sistemul bancar romanesc.

Citeste si:

„Cu siguranta, Banca Transilvania va ocupa un loc aparte in cariera mea si sunt mandru de rezultatele obtinute aici. Mi-a placut mai ales spiritul antreprenorial pe care l-am intalnit la BT si ma bucur ca banca a devenit una dintre cele mai mari institutii bancare din Romania. Am incredere in Banca Transilvania, in rolul ei tot mai important pe piata. Puterea ei vine din interior, datorita acelei echipe de succes cu care am avut placerea sa lucrez atatia ani”, a precizat Rekkers.

Totodata, Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania l-a desemnat ca administrator delegat interimar, pentru coordonarea activitatii BT si a Comitetului Executiv de Management, pe Peter Franklin.

Acesta face parte din Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania, fiind nominalizat de catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, din anul 2010 si isi va prelua mandatul, incepand cu data de 1 februarie 2012.

Peter Franklin are o experienta de 37 de ani in domeniul financiar bancar, in companii de prestigiu cum ar fi General Electric, HSBC, The Chase Manhattan Bank, lucrand atat in Asia, cat si in Europa. Franklin este absolvent al Oxford University.