Posturile sunt vacante dupa ce reprezentantii societatilor Platinum si Astra au demisionat la finele anului trecut din Consiliul de Administratie al PAID.

Toma a condus timp de 15 ani Omniasig si s-a retras de la conducerea companiei in iunie 2011 pentru a se ocupa de propria afacere in industria asigurarilor - societatea Platinum, unde detine peste 99% din actiuni.

Alexander Adamescu este vicepresedintele Consiliului de Supraveghere al Astra Asigurari, liderul pietei locale de profil. El va prelua pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie al Astra, daca primeste avizul CSA, dupa ce Radu Mustatea s-a retras la inceputul acestui an, odata cu expirarea mandatului de cinci ani.

Mai putini administratori
Conform unui alt convocator, actionarii PAID vor discuta pe 21 februarie si modificare mai multor articole din actul constitutiv al societatii.

Una din dintre modificari ia in calcul reducerea numarului de administratori, de la 7 la 5.

Citeste si:

PAID a fost infiintata in septembrie 2009, cand 13 asiguratori au semnat actele de constituire a Pool-ului, aportul acestora la capitalul social al asiguratorului fiind de 4,55 milioane de euro (19,34 milioane lei).

Proprietarii de imobile sunt obligati sa incheie o polita de asigurare, prima fiind diferentiata in functie de tipul de locuinta (A sau B), de 10 sau 20 de euro pe an.

Valoarea asigurata a unei locuinte este de cel mult 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro.

Fondul national locativ numara 8,39 milioane de locuinte.

PAID gestiona un portofoliu de circa 800.000 de polite la finele lunii octombrie 2011.