Alexander Adamescu ar putea prelua si functia de director general al PAID

Presedintele CA al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezatrelor Naturale (PAID) ar putea prelua si atributiile functiei de director general al societatii care emite politele obligatorii pentru locuinte, propunerea CA urmand sa fie discutata de actionari in luna iulie, informeaza Mediafax.

"Consiliul de Administratie poate hotari ca Presedintele Consiliului de Administratie sa reprezinte societatea pentru toate operatiunile specifice postului director general, astfel cum sunt prevazute la articolul 14 din Actul Constitutiv al PAID. Consiliul de Administratie inregistreaza la Registrul Comertului numele persoanei imputernicite sa reprezinte societatea si depune specimenul de semnatura aferent", se arata in convocatorul sedintei ordinare a actionarilor, convocata in 16 iulie.

In aprilie, actionarii PAID au hotarat numirea lui Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al societatii.

La finele lunii mai, directorul general al PAID, Marius Bulugea, si-a incheiat mandatul la conducerea asiguratorului, inceput in octombrie 2009.

Alenxander Adamescu este presedintele Directoratului Astra Asigurari, liderul pietei, si vicepresedinte al Consiliului de Supraveghere al companiei.

PAID este societatea care emite politele obligatorii pentru locuinte si a fost infiintata in septembrie 2009.

Cei mai mari actionari ai asiguratorului sunt Astra, Groupama si Platinum (fiecare cu 15%). Generali Romania are o participatie de 11 %, iar ABC Asigurari, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins si Grawe Romania detin cate 5,5% din actiuni.

Legislatia impune proprietarilor de imobile incheierea unei polite de asigurare, prima fiind, in functie de tipul locuintei, de 10 sau 20 euro pe an. Valoarea asigurata a unei locuinte este de cel mult 10.000 euro, respectiv 20.000 euro.

Primele polite de asigurare obligatorie a locuintei au fost emise in iulie 2010 si acopera trei riscuri - cutremur, alunecare de teren si inundatie.

PAID gestioneaza circa 475.245 de polite, conform datelor de la 31 aprilie, in scadere cu aproape 100.000 de contracte fata de finele anului 2011.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Ce asigurători își "supără" cel mai des clienții: topul reclamațiilor pe 2019
Setari Cookie-uri