Topurile celor mai mari 25 de asiguratori la nivel mondial, in functie de volumul primelor nete subscrise si de valoarea activelor, au fost publicate de agentia AM Best la inceputul acestui an, scrie publicatia Jurnal de incredere, editata de Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR).

Clasamentele publicate la inceputul lunii ianuarie 2012 au luat in calcul cifrele financiare ale companiilor de asigurari aferente anului 2010, scrie publicatia citata.

Asadar, francezii de la AXA au inregistrat, in 2010, un volum al primelor nete subscrise de 107,9 miliarde de dolari, in crestere cu 0,2% fata de anul precedent. Volumul primelor nete subscrise de Generali a urcat in 2010 cu 2,87% comparativ cu 2009, pana la 87,17 miliarde de dolari.

Citeste si:

Ambele companii s-au pozitionat pe aceleasi locuri in clasamentul publicat la inceputul anului 2011.

Cu o valoare a activelor de 1,09 trilioane de dolari, compania nipona Japan Post Insurance este liderul clasamentului realizat in functie de acest indicator, in timp ce AXA ocupa cea de-a doua pozitie, cu o valoare a activelor de 920,5 miliarde de dolari.