NN Asigurari de Viata (fosta ING) a subscris in primul trimestru prime brute de 153,4 milioane lei (34,8 milioane euro), in urcare cu 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul cresterii interesului pentru politele unit-linked, iar profitul brut din activitatea curenta a stagnat la 10 milioane lei si a sustinut o cheltuiala exceptionala, tot de 10 milioane de lei, cu rebrandingul companiei.

Asigurarile de tip unit-linked (cu componenta investitionala) reprezinta 37% din vanzarile realizate in primele primele trei luni, cu 4 puncte procentuale mai mult decat in intervalul similar din 2014, iar prima bruta medie pentru contractele noi este cu 9% mai mare, a anuntat joi compania intr-un comunicat, citat de Mediafax.

Totodata, s-a inregistrat o scadere cu 13% a numarului de contracte rascumparate si reziliate in ianuarie-martie 2015. "Profitul brut inregistrat de NN Asigurari de Viata in T1 2015 din activitatea curenta se situeaza la nivelul de 10 milioane de lei, similar cu cel din T1 2014, incluzand rezultatul pozitiv din segmentul de asigurari de viata si cheltuielile cu sustinerea activitatii inca incipiente (in linie cu piata) de pensii facultative. Acest rezultat solid a sustinut si o cheltuiala exceptionala de 10 milioane de lei pentru desfasurarea procesului de rebranding, fiind influentat in consecinta", se spune in comunicat.

Compania a platit clientilor indemnizatii pentru evenimente asigurate de 8,2 milioane lei, in crestere cu 27,6%. Principalele riscuri asigurate pentru care clientii au fost despagubiti sunt decese din orice cauza (52,13% din valoarea totala a indemnizatiilor platite) si riscuri legate de spitalizare in caz de imbolnavire sau accident, interventii chirurgicale in caz de imbolnavire sau accident si afectiuni grave (40,41%).

Pentru politele ajunse la finalul perioadei contractuale, NN a platit clientilor 25,46 milioane lei, cu 4,25% mai mult decat in primele trei luni ale anului trecut. "In perioada ianuarie-martie s-a desfasurat prima etapa a procesului de rebranding, respectiv comunicarea tranzitiei de la ING la NN. (...) In paralel, am continuat sa dezvoltam activitatea, inregistrand evolutii pozitive pentru principalii indicatori atat in zona de asigurari de viata, cat si in cea de pensii facultative si, totodata, consolidandu-ne pozitiile de lider si companie preferata", a declarat in comunicat Marius Popescu, directorul general al NN Asigurari de Viata.

Compania avea in administrare la finele lunii martie active financiare de 2,9 miliarde lei, cu 6,57% peste nivelul din T1 2014, cu o marja de solvabilitate disponibila de 1,33 si un coeficient de lichiditate de 4,73. Pe segmentul de pensii facultative, circa jumatate dintre 53% dintre persoanele care au incheiat un contract pe Pilonul III in primele trei luni au ales un fond din administrarea companiei, potrivit datelor proprii.

In portofoliul de contracte noi, contributiile pentru pensia facultativa sunt platite exclusiv de catre angajator pentru 61% dintre participanti si de catre participanti impreuna cu angajatorii lor pentru 10%. "Totodata, NN si-a consolidat pozitia de lider pe piata Pilonului 3, cu o cota cumulata de 48,9% in functie de active", se precizeaza in comunicat.

De la infiintare pana la finele lunii martie, fondul din categoria celor cu grad de risc dinamic administrat de NN a obtinut o performanta anualizata de 8,61%, iar fondul din categoria celor cu grad de risc echilibrat o performanta anualizata de 9,35%, fata de o medie anualizata a tuturor fondurilor din piata de 8,08%, potrivit datelor companiei pe baza statisticilor disponibile.

Astfel, valoarea medie a unui cont din Pilonul III la fondurile administrate de NN a ajuns la circa 3.600 lei la sfarsitul lui martie, cu un avans de 8% comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut. Fondurile de pensii facultative au in administrare active nete de 536,62 milioane de lei, in urcare cu 31,7%, si 151.925 de participanti, cu 13% mai mult.

"Valoarea contului mediu a crescut de la 3.179 de lei la finele lunii martie 2014 la 4.147 de lei la sfarsitul primului trimestru din 2015, adica o majorare de peste 30%. Fiecare dintre participantii la fondul administrat privat NN are insa posibilitatea de a-si cunoaste situatia personala si valoarea contului individual", a afirmat Raluca Tintoiu, directorul general al NN Pensii.

Pe segmentul de pensii private obligatorii, fondul de pensii administrat privat NN avea la finalul lunii martie active nete in administrare de 7,67 miliarde lei, in crestere cu 37,51%, si 1.847.420 participanti. Performanta anualizata realizata de fondul de pensii obligatorii al NN de la lansare, in mai 2008, este de 11,49%, comparativ cu media anualizata a tuturor fondurilor din piata de 10,97%. NN Pensii are o cota de piata in functie de active de 37,28%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri